خردسالان حساس ترین و آسیب پذیرترین افراد در طول مسافرت هستند و بیشتر از دیگر مسافرین دچار ماشین زدگی در حین سفر می شوند برای رفع این حالت در ان ها از چه روش هایی باید کمک بگیریم چه توصیه ها و پیشنهاداتی در این زمینه برای آن ها بایددر نظر بگیریم
ماشینزدگی، درواقع نوعی بیماری حرکتی است و زمانی رخ میدهد که مغز، اطلاعات ناسازگار از طریق گوش داخلی، چشم و اعصاب دریافت میکند.
4 ماشینزدگی، درواقع نوعی بیماری حرکتی است و زمانی رخ میدهد که مغز، اطلاعات ناسازگار از طریق گوش داخلی، چشم و اعصاب دریافت میکند. کودکی را تصور کنید که در صندلی عقب و پایینتر از شیشه ماشین نشسته است و نمیتواند بیرون را ببیند یا کودک بزرگتری که در ماشین کتاب میخواند.
تکانهای خودرو با اطلاعات ناقص دریافتی مغز قابل توجیه نیست و همین امر باعث به هم ریختگی معده، عرق سرد، حالت تهوع و از دست دادن اشتها میشود. هنوز مشخص نیست که چرا خودرو زدگی بر بعضی از کودکان بیش از بقیه اثر میگذارد. البته این اتفاق بیشتر در کودکان سنین ۲ تا ۱۲ سال رخ میدهد.
به منظور جلوگیری از خودرو زدگی، نکات زیر را رعایت کنید:
– کودکتان را تشویق کنید که مناظر بیرون را ببیند و داخل خودرو کتاب یا وسیله بازی را کنار بگذارد. همچنین اگر بتوانید او را بخوابانید بهتر است.
– مراقب غذاهای پیش از سفر باشید. از خوردن غذاهای چرب، ادویه دار و حجیم قبل از سفر با خودرو، خودداری کنید.
– دکمه گردش هوا خودرو را بزنید. گردش هوا میتواند از بروز حالت تهوع جلوگیری کند.
– اگر کودکتان زیاد مستعد خودرو زدگی است، سعی کنید در طول سفر حواس او را پرت کنید. با او صحبت کنید، با هم شعر بخوانید و یا بازی فکری انجام دهید.
– میتوانید از دارو کمک بگیرید. داروهایی مثل دیمنهیدرینات برای کودکان ۲ سال به بالا مناسب است و از دیفنهیدرامین نیز میتوانید برای کودکان ۶ سال به بالا استفاده کنید.
– هرگاه کودک دچار خودرو زدگی شد، سریعا خودرو را نگه دارید و اجازه دهید کودک راه برود یا به پشت دراز بکشد و چشمهایش را ببندد و یک دستمال خیس روی پیشانیش بگذارید.
سلامتیسم،