918991_988

اگر از جوش هاص روی صورتتان خسته شده اید و تمایل دارید هر چه زودتر از شر آن ها خلاص شوید توصیه می کنیم از برخی راه و روش های موثر در این زمینه کمک بگیرید تا بتوانید دانه های درشت و مزاحم روی پوستتان را از بین ببرید

 آکنه ممکن است به دلایل زیادی ایجاد شود، وقتی در نوجوانی صورت شما آکنه داشته باشد، احتمالا زیاد درباره علل این جوش‌ها و اینکه آن‌ها را چگونه درمان کنید، شنیده‌اید. اگر درباره جوش خود صحبت کنید، تقریبا هرکس یک راه درمان به شما پیشنهاد می‌کند و برای رهایی از آکنه نسخه‌ای را برای شما می‌پیچد.  اما حقیقت این است که بسیاری از دانسته‌های شما درباره آکنه دوران بلوغ یا آکنه‌های دوران بزرگسالی نادرست است. در اینجا شما را با چند دلیل درست و نادرست که مردم به طور رایج آنها را دلایل  آکنه می‌دانند آشنا می‌کنیم تا دانسته‌های نادرست شما را اصلاح کنیم.

بزرگسالان دچار آکنه نمی‌شوند

براساس تحقیقات پژوهشگران بسیاری از بزرگسالان از سنین حدود 30 سالگی تا 50 سالگی همچنان آمادگی جوش زدن دارند. ظاهر آکنه در سنین مختلف، متفاوت است. آکنه شما وقتی در سن 36 سالگی هستید کاملا با آکنه 16 ساله‌ها متفاوت است. در سنین بالاتر جوش‌ها بیشتر به صورت برآمدگی‌های قرمز در اطراف دهان و فک به‌وجود می‌آیند. ولی در سنین پایین بیشتر جوش به صورت سرسیاه و سرسفید به طور پراکنده روی پیشانی، بینی و چانه به‌وجود می‌آیند. ولی در واقع جوش‌ها به سن ربط ندارند و همه یکی هستند.

شکلات خوردن زیاد باعث آکنه می‌شود

این‌که به طور دقیق چه غذاهایی باعث ایجاد آکنه می‌شوند، اصلا معلوم نیست و این بحث یک بحث کاملا طولانی است. این‌که شکلات یا  کافئین باعث به وجود آمدن آکنه می‌شود هیچ‌وقت به طور علمی ثابت نشده است. حتی بعضی از تحقیقات می‌گویند محصولات لبنی به دلیل دارا بودن باکتری‌ها و هورمون‌ها ممکن است بر روی جوش‌ها تاثیر نامناسب داشته باشند اما این تحقیقات به هیچ وجه چندان قوی نیستند و به هیچ‌وجه مثلا یک خانم 30 ساله نباید مصرف محصولات لبنی را قطع کند چون سلامت استخوان‌ها کاملا به شیر و محصولاتش وابسته است.

استرس باعث آکنه می‌شود

شاید بسیاری از ما به خاطر مشاهدات‌مان در دنیای واقعی، به این جمله اعتقاد داشته باشیم ولی نمی‌توان این جمله را به لحاظ علمی کاملا ثابت کرد. بعضی تحقیقات نشان می‌دهد که دانشجویان و دانش‌آموزان فصل امتحانات بیشتر جوش می‌زنند. اما تا به حال به لحاظ علمی ثابت نشده است که آیا به راستی این استرس باعث تشدید جوش‌ها شده است. چون بسیاری از دانشجویان و دانش‌آموزان در دوره پراسترس امتحان‌ها‌ هیچ‌ جوشی نمی‌زنند. شاید استرس نقش کوچکی در جوش‌زدن داشته‌ باشد ولی تا به حال هیچ‌تحقیق علمی ثابت نکرده است که هورمون‌های استرس جوش‌ها را بدتر می‌کنند. شاید بتوان گفت وجود جوش‌ها می‌تواند استرس را تشدید کند.

از کرم‌های ضدآفتاب استفاده نکنید چون باعث ایجاد جوش می‌شود

برای این‌که جوش نزنید فقط کافی است از ضدآفتاب مناسب با پوست‌تان استفاده کنید. بعضی از ترکیبات شیمیایی بعضی از ضدآفتاب‌ها مثل هلیپلکس اشعه ماوراءبنفش را با واکنش‌های شیمیایی پخش می‌کنند و این واکنش‌ها باعث التهاب پوستی می‌شود. اگر شما هم جزو افرادی هستید که آمادگی جوش‌زدن دارند حتما از ضدآفتاب‌های مناسب پوست جوش‌دار استفاده کنید.

صورتت را به اندازه کافی نمی‌شویی، دچار آکنه شده‌ای!

این جمله تنها در صورتی می‌تواند دست باشد که فرد به شدت کثیفی باشید. تحقیقات نشان می‌دهد که نوجوانان بهتر است روزی دوبار صورت را با آب ولرم و نه داغ بشویید. اما بیشتر از 2 بار شستن اصلا لازم نیست و حتی می‌تواند باعث خشکی پوست هم شود. برای پاک‌کردن صورت با پاک‌کننده‌ها، این پاک‌کننده‌ها باید فقط 5 ثانیه روی پوست‌تان باقی بمانند. استفاده از محصولاتی مثل رتینوئید نیز می‌تواند در کاهش جوش‌ها بسیار موثر باشد. جوش‌های سرسیاه از زیر پوست شکل می‌گیرند. وقتی چربی که سبوم نامیده می‌شود به صورت ناقص با هوا واکنش دهد، منافذ پوست را مسدود می‌کند و وقتی منافذ پوست مسدود شود جوش‌ سرسفید به وجود می‌آید.

آکنه یک مشکل در زیبایی پوست شماست

وجود آکنه در پوست صورت می‌تواند، در اعتماد‌به‌نفس  تاثیر منفی داشته باشد. اگر آکنه‌ها را در مان نکنید می‌تواند تبدیل به لکه‌هایی دائمی شوند در نتیجه تا حدی باعث ضعیف‌شدن اعتماد به نفس شما نیز شود.

تنها راه چاره آکنه گذشت زمان است

راه‌های درمانی بی‌شماری برای بهبود آکنه وجود دارد و تنها کافی است به یک متخصص پوست خوب مراجعه کنید تا بهترین داروها را برای شما تجویز کند.

می‌توانید جوش‌های‌تان را با اسکراب از بین ببرید

این بدترین کاری است که شما می‌توانید انجام دهید، بسیاری از افراد ساعت‌ها در مقابل آینه با جوش‌های خود بازی می‌کنند تا آلودگی‌های‌ آن‌ها را بیرون بیاورند ولی دستکاری کردن صورت یکی از مهم‌ترین عوامل لک‌شدن صورت است. بیرون آوردن آلودگی‌ها از جوش‌ها فقط باید توسط متخصص پوست انجام بگیرد.

تنها پزشک متخصص است که می‌تواند برای درمان جوش‌ها و مشکلات پوستی شما بهترین نسخه را بدهد.  دوم، موهای چرب‌تان را از صورت‌تان دور نگه‌دارید و سعی کنید از محصولاتی بدون چربی برای موهای‌تان استفاده کنید، استفاده از حالت دهنده‌های چرب برای موهای‌تان می‌تواند روی پوست‌ شما بیاید و منافذ پوستی شما را مسدود کند.

نکته هایی که شاید به کارتان آید…

جوش‌های دوران بزرگسالی

همه فکر می‌کنند نباید30 سالگی به بالا جوش بزنند. ولی جوش‌های دوران بزرگسالی متفاوت با جوش‌های دوران بلوغ است.

استفاده از  رتینوئید

استفاده از محصولاتی مثل رتینوئید نیز می‌تواند در کاهش جوش‌ها بسیار موثر باشد.

مجله سیب سبز: