pregnancy-test

مطالعات قبلی نشان داده است که مصرف غذاهای پرچرب و شیرین توسط مادر در دوران بارداری می‌تواند موجب بروز مشکلاتی ازجمله سقط خودبه‌خودی در مادر، مشکلات مادرزادی و افزایش احتمال بروز چاقی و دیابت و بیماری‌های قلبی در نوزاد می‌شود. حالا یک مطالعه جدید نشان داده است که این ریسک فقط مختص نوزاد مادر نیست بلکه تا سه نسل بعد از مادر ادامه میابد.
این تحقیق به‌توسط محققین دانشگاه واشنگتن در سنت لویس انجام و نتایج آن در مجله Cell Reports منتشرشده است.

این تحقیق در مقیاس حیوانی و بر روی تعدادی موش انجام‌شده و به آن‌ها مواد غذایی پرچرب همانند آن چیزی که در فست فود ها وجود دارد داده شد. به فرزندان این موش‌ها غذای استاندار با محتوای چربی متعادل داده شد. بااین‌حال و باوجود مصرف غذای سالم در این فرزندان، مشکلات متابولیکی در فرزندان این موش‌ها تا سه نسل مشاهده شد.

میتوکندری هایی که در سیتوپلاسم سلول‌ها وجود دارند و وظیفه آن‌ها تولید انرژی برای مصرف سلول است ژن‌های مخصوص به خود را دارند و این ژن‌ها تنها از مادران و نه پدران به فرزندان منتقل می‌شوند. این مطالعه برای اولین بار نشان داد که اختلال در کارکرد میتوکندری ها ناشی از مصرف غذای پرچرب می‌تواند از طریق کدهای ژنتیکی موجود در سلول تخمک مادر تا سه نسل به فرزندان او منتقل شود. این انتقال تنها از طریق فرزندان دختری منتقل می‌شود.