شما احتمالاً برای پاک کردن ظروف آشپزخانه و یا سطوح کابینتهای آن از اسفنج یا ابرهایی استفاده میکنید ولی تابهحال درباره تمیز بودن آنها فکر کردهاید. آیا میدانید که رطوبتی که بر روی این اسفنجها باقی میماند میتواند محیط مناسبی را برای رشد میکروبها فراهم آورد. پس کار عاقلانهای است که بهطور مرتب آلودگیهای میکروبی را از این اسفنجها دور کنید.
محققان دانشگاه میشیگان به شما پیشنهاد میکنند تا برای داشتن اسفنجهای آشپزخانه عاری از میکروب اقدامات زیر را انجام دهید
- اگر فر مایکروویو دارید میتواند از آن در تمیز کردن اسفنجها استفاده کنید مگر اینکه اسفنجهای شما حاوی نوارهای فلزی باشد. ابتدا اسفنج را در آب زده و خیس کرده و سپس آن را برای یک دقیقه در مایکروویو با شدت امواج حداکثر قرار دهید. قبل از آنکه اسفنج را از مایکروویو خارج کنید بگذارید تا سرد شود
- اگر ماشین ظرفشویی دارید هرچند وقت یکبار آن را در ماشین گذاشته تا با حرارت بالا تمیز شود
- راه دیگر قرار دادن اسفنج در محلول یکچهارم قاشق چایخوری مایع ضدعفونی (مایعی که از آن برای ضدعفونی میوه و سبزی استفاده میکنید) در یک لیتر آب گرم است