brain

یک تحقیق جدید نشان داده است که در افرادی که به علت سکته مغزی توانایی‌های حرکتی خود را ازدست‌داده‌اند می‌توان با تزریق سلول‌های بنیادی به مغز این توانایی‌ها را بازگرداند به حدی که بعضی افراد می‌توانند توان راه رفتن خود را مجدداً به دست آورند. این نتیجه تحقیقی انجام‌شده در دانشگاه استنفورد است که نتایج آن در مجله Stroke منتشرشده است.

بعد از سکته مغزی برحسب اینکه چه قسمتی از بافت مغز صدمه‌دیده است قسمتی از توانایی‌های فرد از دست می‌رود. در بعضی افراد ضعف درحرکت دادن دست یا پا ایجاد می‌شود و در بعضی دیگر توان حرف زدن یا راه رفتن مختل می‌گردد. سکته مغزی شایع‌ترین علت معلولیت در انسان است و از هر سه فردی که دچار سکته مغزی می‌شوند دو نفر آن‌ها معلول می‌شود.

محققین تعدادی از افراد با سن متوسط 61 سال که در 6 ماه تا سه سال اخیر دچار سکته مغزی شده‌اند را موردمطالعه قرار داند. همه این افراد معلولیت‌های حرکتی ناشی از سکته داشتند. بعضی از آنا نمی‌توانستند به‌راحتی دست خود را حرکت دهند و بعضی دیگر نمی‌توانستند راه بروند. برای این افراد پیوند سلول‌های بنیادی صورت گرفت. سوراخی در جمجمه آن‌ها ایجاد شد و سلول‌های بنیادی از نوع SB623 cells به محل آسیب‌دیده مغز تزریق گردید. این‌ها سلول‌هایی هستند که از مغز استخوان گرفته‌شده و به طریقی تغییریافته‌اند که فعالیت عصبی داشته باشند.

بعد از گذشت حدود یک ماه از تزریق علائم بهبودی مشخص شد. توانایی حرکتی بیماران بهتر شده بود و بعضی از آن‌ها که در ویلچر بودند توانستند راه بروند.

بررسی بر روی تکامل و بهبود این روش درمانی و توسعه استفاده از آن در دیگر مشکلات مغزی انسان ادامه دارد