آخرین تحقیقات پژوهشگران را درباره بافت چربی با استفاده از تراشه میکروسیالی را در ادامه مطلب بخوانید و در ابن باره اطلاعات لازم را بدست آورید
محققان یک چیپ میکروفلوئیدی را ابداع کرده اند که بر روی آن بیش از یک صد سلول بنیادی بالغ می توانند بروی آن رشد کرده و تقسیم شوند. در بدن انسان بافت چربی به منزله ی ذخیره ی اولیه ی انرژی عمل می کند. سلولهای بنیادی بالغ وظیفه ی نگهداری و ساخت سلولهای بالغ چربی را در این بافت بعهده دارند. محققان با استفاده از یک تراشه ی جدید به بررسی و مطالعه ی چگونگی تبدیل سلولهای بنیادی بالغ در بافت چربی به سلولهای چربی بالغ در خارج از بدن پرداختند.
یک گروه از پژوهشگران Freiburgاین تراشه ی میکروسیالی را ابداع کردند، آنها در مطالعات قبلی خود توانستند یک مسیر پیام رسانی دخیل در بلوغ سلولهای چربی را رمز گشایی کنند و نشان دادند کالری مواد غذایی موجود در محیط بر این فرآیند تأثیر دارد.
محققان نتایج تحقیقات خود را در مجموعه مقالات مجله ی آکادمی ملی علوم(PNAS) منتشر کردند. دکتر ماتیاس مایر بیوفیزیست می گوید: ما می خواهیم به بررسی عوامل زیست محیطی بویژه وضعیت مواد مغذی بر رشد انواع سلولهای چربی بپردازیم، این کار به ما کمک می کند تا راههای جدیدی برای مقابله با چاقی و دیابت بیابیم.
برخلاف سلولهای بنیادی جنینی، هنگامیکه سلولهای بنیادی بالغ تقسیم می شوند، فرزندان آنها تنها قادر به زندگی درهمان محل و در بافت خاصی هستند. عواملی مانند انسولین و قندخون همچنین بر تبدیل سلولهای بنیادی بالغ به سلولهای چربی بالغ تأثیر می گذارند. انحرافات در این فرآیند بلوغ می تواند به دیابت یا چاقی منجر شود. عوامل بسیاری در این فرآیند نقش دارند به همین دلیل این فرآیند بسیار پیچیده است با این حال، دانشمندان به بررسی این فرآیند در خارج از بدن پرداختند.
برای غلبه بر این مشکل، محققان یک تراشه ی میکروسیالی که با حجم بسیار کمی از مایع کار می کند را ساختند: در این پلت فرم از میکروکانالهایی استفاده شده است که با آن سلولهای محیط کشت با مواد مغذی در طی یک دوره ی سه هفته ای تغذیه می شوند. این تراشه دارای یک ویژگی خاص برای تجزیه وتحلیل خودکار پروتئینها است که مسیرهای پیام رسانی را در طول مراحل رشد سلول رمز گشایی می کند.
این تکنولوژی جدید به دانشمندان اجازه می دهد تا عوامل خارج سلولی نظیر میکرومحیط زیستی را بر روی تراشه تا حد ممکن مشابه با داخل بدن تغییر دهند. این کار موجب گردید سلولهای چربی مشتق شده از سلولهای بنیادی در این آزمایشات به سلولهای چربی بالغ تبدیل شوند و همچنین در این آزمایشات مسیر پیام رسانی مربوط به آن یعنی mTORC1رمز گشایی شود.
دکتر مایر توضیح داد ما نشان دادیم که با افزایش میزان کالری در محیط کشت چربیها با سرعت بیشتری در طی دوره ی بلوغ ذخیره می شوند، با این حال، هنوز معلوم نیست که آیا تنظیم مقدار کالری در این روش منجر به افزایش سرعت تشکیل سلولهای چربی خواهد شد یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال محققان هم اکنون قصد دارند از این فن آوری تراشه بطور سیستماتیک برای بررسی ارتباط عادات غذایی انسان و تشکیل سلولهای چربی استفاده کنند.
منبع : diabetestma.org