fotolia_3192428_XS
برنج سبوس دار چه خاصیت هایی دارد و برای درمان چه بیمارانی تجویز می شود از ویژگی های این برنج و ارزش تغذیه ای آن چه میزان اطلاع  دارید پیشنهاد می کنیم در کنار برنج سفید حتما از برنج قهوه ای نیز استفاده کنید و بدنتان را از دریافت خواص آن محروم نسازید

 محمد دریایی درباره برنج سبوس‌دار, اظهار داشت: برنج دارای چندین لایه است که در مرحله آسیاب برای سفید کردن آن لایه‌ها برداشته و در نتیجه صیقل داده شده و سفید می‌شود.

به‌گفته وی این کار موجب از بین رفتن تمام خواص غذایی برنج می‌شود و ویتامین B1 یا تیامین که در پوسته برنج وجود دارد با جدا کردن پوسته از برنج پنج‌ششم (6/5) ویتامین B1 آن از بین می‌رود و فقط یک‌ششم (6/1) B1 در دانه‌های برنج باقی می‌ماند.

این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی ادامه داد: کسانی که می‌خواهند ویتامین B1 بیشتری به بدن آنها برسد از برنج سبوس‌دار استفاده کنند.

دریایی گفت: برنج سبوس‌دار یک غله کامل است و در مرحله لایه‌برداری تنها پوسته خشبی آن برداشته می‌شود، به‌صورتی که ارزش غذایی در این غله کاملاً حفظ می‌شود, برنج سبوس‌دار نسبت به برنج سفید دارای فیبر بیشتر و مواد معدنی، روی، منیزیم و … است.

وی اضافه کرد: هر نیم‌لیوان برنج سبوس‌دار حاوی 108 کالری است. برنج سبوس‌دار فاقد چربی، کلسترول، گلتون و سدیم است و هضم آن بسیار آسان است.

این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی افزود: برنج ذاتاً دارای طبیعتی سرد است، در دو سه نسل گذشته اکثر غذای مردم آبگوشت و نان گندم بود و ماهی یک بار برنج مصرف می‌شد اما متأسفانه اکثر غذای مردم تبدیل به برنج شده و طبع مردم از گرمی به سردی تغییر کرده است پس بهتر است در هنگام طبخ برنج (کته) شوید، شنبلیله یا زیره به آن اضافه شود و اساساً سبزی‌پلو، باقلاپلو و لوبیاپلو بهتر از پلوی ساده (چلو) است.

دریایی یادآور شد: برنج قهوه‌ای را می‌توان خالص یا با یک پیمانه برنج سفید مخلوط و به‌صورت کته با روغن زیتون مصرف کرد؛ لازم به توضیح است امروزه در کشورهای جهان پزشکان مصرف برنج قهوه‌ای را برای بسیاری از بیماری‌ها تجویز می‌کنند.