می خواهیم در این مطلب به بررسی خاصیت های نخود بپردازیم این ماده خوراکی چه خواص درمانی دارد و در چه زمینه هایی مفید است طب سنتی در چه مواردی استفاده از نخود را توصیه میکند برای چه نوع مزاچ ها و رده های سنی موثر خواهد بود.
نخود از منظر طب سنتی در گروه حبوبات و غلات قرار میگیرد و دارای مزاج گرم و خشک است. البته مزاج نخود سبز، سرد و تر محسوب میشود.
از مواد غذایی خاصی که مُصلح نخود هستند، میتوان به این موارد اشاره کرد: زیره، شوید، سکنجبین ساده، گلنگبین. مُصلحهای نخود سبز نیز شامل این موارد میشوند: آویشن، دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه.
نخود دارا ویژگیهای مهم زیادی است: تقویتکننده حرارت غریزی و ریه، تولیدکننده خون صالح، کثیرالغذا و چاقکننده. علاوه بر اینها، نخود قابلیت زیادی بهعنوان مدر ادرار و حیض و عرق دارد، و بهعنون ملین طبع و زیادکننده شیر و منی نیز شناخته میشود.
خوردن نخود با شیر تازه برای گرفتگی صدا که ناشی از خشکی باشد، مفید است. با اینحال، اگر بیمار تب داشته باشد، باید بهجای شیر از آب استفاده کند. اگر یک شب نخود را در سرکه خیسانده باشید، صبح ناشتا میل کنید و در ادامه روز چیز دیگری نخورید، به کشتن کرم معده کمک میکند. خوردن نخوداب با کمی نمک، اخلاط و مواد لزج را از بدن دفع میکند و برای مقابله با بیماریهای ریه و مفاصل مفید است.
سلامتیسم