خیار یکی از محبوب ترین میوه هایی است که در سبد میوه ی هر خانواده ای پیدا میشود. اصولا خیار را در همه جا میتوان یافت ولی اینکه این میوه زیاد است نباید فکر کرد که فایده ای هم ندارد. یکی از پر فایده ترین میوه ها همین خیار است (مخصوصا برای افرادی گرم مزاج هستند). در کل این میوه ی سبز تابستانی با ته تلخش مشهور است. در ادامه دکتر سید مهدی میرغضنفری اطلاعات جامعی درباره خیار به شما خواهد داد.
سلامت نیوز-*دکتر سید مهدی میرغضنفری: یک متخصص طب سنتی گفت: مزاج خیار سرد و تر است اما ته خیار که طعمی تلخ دارد مزاجی گرم دارد و به همین دلیل خوردن همزمان آن حین مصرف خیار باعث تعدیل طبع این میوه میشود.
هنگام خوردن خیار، ته تلخ آن را نیز بخورید
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامت آنلاین، اگر مزه تلخ ته خیار را دوست ندارید آن را با نمک یا خرما میل کنید تا طبع سرد خیار با مزاج گرم نمک و خرما خنثی شود. در این صورت هضم آن نیز آسان می شود و سریع تر معده را ترک می کند.
مزاج خیار سرد و تر است اما ته خیار که طعمی تلخ دارد مزاجی گرم دارد و به همین دلیل خوردن همزمان آن حین مصرف خیار باعث تعدیل طبع این میوه میشود.
مصلح خیار
عسل و ادویههایی چون سیاهدانه، زنیان یا نعنا از جمله مصلحاتی هستند که مصرف آن همراه با خیار مفید دانسته شده.
فواید خیار
مصرف خیار بخصوص در روزهای گرم تابستان برای تسکین حرارت کبد و خون و التهابات بدن و التیام زردی و یرقان مفید است و صفرابر خوبی محسوب میشود
توصیه به گرم مزاجان برای مصرف روزانه خیار همراه با چند قطره آب لیمو جهت کاهش تشنگی و رفع عطش
خیار تا حدودی مُدر (ادرار آور) است و به دفع حرارت از کلیه ها و سموم بدن کمک می کند. ضمن اینکه از تکه های خیار یا رنده شده آن می توان در شربت ها استفاده کرد، تا باعث خنک شدن مزاج شربت شود.
فواید مصرف موضعی خیار برای پوست های خشک
می توان خیار را لایه لایه کرد و روی پوست قرار داد. این کار برای پوستهای خشک و ملتهب و داغ و مبتلا به اگزما مخصوصا در افراد گرم مزاج در مکان های گرم و خشک بسیار توصیه می شود.
منبع: سلامت نیوز