635981791319456926
وقتی با بیرون آمدن خون از هر ناحیه از بدنتان مواجه می شوید ترس و اضطراب به سراغمان می آید در آن زمان چه کارهایی لازم است انجام دهید و  از چه توصیه های پزشکی باید کمک بگیرید و بهترین روش های درمانی در این زمینه کدامند با برخی از خونریزی های رایج در بدن آشنا شوید

پس از ایجاد صدمه یا ضربه شدید که بدون ایجاد خراشیدگی و خونریزی باشد، باید به وجود خونریزی داخلی مشکوک شد و با بروز علائمی همچون رنگ پریدگی، نبض ضعیف و سریع، پوست سرد با ظاهری خمیری شکل، درد، تشنگی، گیجی، منگی، تحریک‌پذیری، بی‌قراری و بخصوص خونریزی از حفرات طبیعی بدن به دنبال انتقال مصدوم به مراکز درمانی بود.

در این مواقع، برای جلوگیری از بروز شوک، باید به مصدوم کمک کنید دراز بکشد و در صورت نداشتن آسیب نخاعی، پاهای او را به میزان 20 سانتی‌متر (یک وجب) بالا ببرید تا خونرسانی به مغز بهتر شود و لباس‌های تنگ و چسبان او را در محل گردن، سینه و کمر شل کنید و او را گرم نگه‌دارید تا اورژانس برسد.

اگر مصدوم در ناحیه سر، دچار ضربه و آسیب شده، او را نخوابانید و در وضعیت نیمه نشسته قرار دهید. .

خروج خون کف آلود از دهان که به رنگ قرمز روشن و همراه با سرفه باشد، نشانه خونریزی ریوی است.

خروج خون تازه و قرمز روشن از مجرای گوش، نشانه پارگی پرده گوش است و خروج خون آبکی یا مایعی شفاف از گوش که همان مایع مغزی ـ نخاعی است، نشانه صدمه به ناحیه سر است که باید فورا مورد بررسی قرار گیرد.

بیرون آمدن خون تازه و روشن از بینی، علامت پارگی رگ‌های خونی حفره تنفسی است و خون آبکی یا مایع شفاف از آن از، نشانه صدمه به سر است.

بالا آوردن خون یا استفراغ خونی به رنگ قرمز تیره و قهوه‌ای که مشابه تفاله قهوه باشد، علامت خونریزی از قسمت فوقانی دستگاه گوارش است.

دفع خون روشن از روده یا مدفوع سیاه و قیری شکل با بوی بسیار زننده، نشان‌دهنده جراحات وارد شده به قسمت انتهایی دستگاه گوارش است.

ادراری که ظاهر آن قرمز است و گاهی لخته خون در آن وجود دارد، علامت خونریزی از کلیه و مثانه است.