البته طی فرآیند انجماد مقداری از مواد مغذی مثل ویتامینها، املاح و پروتئین گوشت هم از بین میرود، اما در حدی نیست که قابل توجه باشد. پس قبل از فریز کردن گوشت قرمز، چربیهای اضافی آن را بگیرید و بعد از شستوشو و خشکشدن، مقدار مصرفی یک وعده را داخل کیسههای مخصوص فریزکردن گوشت قرار دهید و در سردترین طبقه فریزر بگذارید. برخلاف باور عموم فریز کردن گوشت، تمام میکروبهای آن را از بین نمیبرد اما با انجماد میتوان از رشد میکروبها جلوگیری کرد. احتمالا این پرسش برایتان مطرح میشود که چه نوع پوششی برای فریز کردن مواد غذایی مناسب است تا مواد مغذیشان بیشتر حفظ شود؟
یادتان باشد پوشش بستهبندی که برای منجمد کردن مواد غذایی استفاده میکنید، باید ضد رطوبت و تبخیر باشد، سوراخ شدگی نداشته باشد و از جذب طعم و بوی سایرغذاها جلوگیری کند. کیسههای پلاستیکی زیپدار، ظروف محکم شیشهای، کیسههای نایلونی و سلفونهای کاغذی مخصوص منجمد کردن بهترین گزینهها به حساب میآیند.
البته یخزدایی صحیح مواد غذایی منجمد قبل از پخت هم روی ارزش غذایی تاثیرگذار است. به عنوان مثال برای باز شدن یخ انواع گوشت خام بهتر است آنها را درون یخچال یا آب با دمای معمولی بگذارید، اما گوشت سفید و قرمز را هیچگاه نباید در فرهای معمولی یا دمای اتاق ذوب کرد، چرا که سرعت رشد باکتری و فاسد شدن گوشت در دمای معمولی اتاق بسیار بالاست. کم نیستند افرادی که بر این باورند اگر ماده غذایی منجمد شود، میتوان آن را برای مدتهای نامحدود در فریزر نگهداری کرد در صورتی که یکی از مهمترین اصول منجمد کردن انواع میوه و سبزی و گوشت توجه به مدت زمان نگهداری آنها در فریزر است.
در بهترین شرایط آمادهسازی و بستهبندی، انواع سبزی 8 تا 12 ماه، ماهی پاک کرده 6 تا 9 ماه، میگو 12 ماه، گوشت قرمز خرد شده 9 ماه، گوشت قرمز چرخکرده 3 ماه و مرغ پاک شده 8 تا 10ماه قابل نگهداری است. در غیر این صورت فاسد میشوند یا طعم و بافت اصلیشان را از دست میدهند و فاقد هرگونه ارزش غذایی خواهند بود.