1006w-road-trip-foods-x

وقتی قصد رفتن به سفر دارید توصیه می کنیم از مصرف موادغذایی که برای سلامتی تان خطرناک و مخاطره انگیز هستند کمک بگیرید پیشنهادات متخصصین تغذیه را در این باره بخوانید و با کمک آن ها از ابتلا به مشکلات و بیماری های مختلف در حین سفر دور بمانید

معمولا در طول سفر، یکی از نکاتی که کمتر به آن توجه می‌شود، مصرف نکردن آب کافی در طول روز است. درحالی که بی‌توجهی به دریافت مایعات می‌تواند منجر به ایجاد یبوست به‌خصوص در کودکان شود. ضمن اینکه باید از سلامت آبی که می‌نوشید، اطمینان کافی داشته باشید چراکه یکی از دلایل بیماری گاستروآنتریت در کودکان که منجر به اسهال و استفراغ در آنها می‌شود، آلودگی آب‌های آشامیدنی است.

با دکتر سیدمرتضی صفوی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص توجه به مصرف آب آشامیدنی و انتخاب غذای سالم در طول سفر گفت‌وگویی داشته‌ایم که پیشنهاد می‌شود توصیه‌های وی را در این باره بخوانید.

در رستوران‌ها از نوشیدن آبی که داخل پارچ ریخته شده، اجتناب کنید
توجه به مصرف آب آشامیدنی سالم در طول سفر اهمیت ویژه‌ای دارد و درصورتی که افراد از سالم بودن آبی که می‌نوشند و به خصوص به کودک می‌دهند، اطمینان ندارند، حتما توصیه می‌شود پیش از مصرف آن را بجوشانند.

آب ناسالم می‌تواند ناقل بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری ویروسی روده‌ای، اسهال خونی، کرم قلابدار، وبا و هپاتیت باشد. در ضمن نباید فراموش کرد که در رستوران‌ها آبی که داخل پارچ ریخته می‌شود، به احتمال بسیار زیاد آلوده است، از این رو برای آشامیدن کودکان چندان مناسب نیست.

نکته حائز اهمیت دیگر این است که والدین در طول سفر سعی کنند به جای نوشابه و کولا، به کودکان خود آب اشامیدنی سالم بدهند زیرا اینگونه نوشیدنی‌ها خود باعث از دست رفتن آب بدن می‌شوند. ضمن اینکه مصرف برخی غذاها نیز باعث افزایش نیاز بدن به آب می‌شود مانند غذاهایی که حاوی میزان زیادی پروتئین است یا غذاهایی که نمک بیشتری دارند مثل انواع کنسروها. بنابراین بهتر است در طول سفر کمتر از این موادغذایی استفاده شود و اگر به هر دلیلی فرد ناچار به استفاده از غذاهای کنسروی است، حتما قبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کند و حداقل 20 دقیقه آن را در آب بجوشاند. و در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی در کنسرو از مصرف آنها خودداری کند.