3058927-poster-p-1-new-york-calls-for-a-textalyzer-device-to-catch-distracted-drivers

 سرگرم شدن زیاد با تلفن همراه تاثیرات منفی زیادی روی سلامت کاربران میگذارد می خواهیم به برخی از بیماری هایی که می تواند ناشی از استفاده دائم از وسایل هوشمند باشد اشاره کنیم سندرم بی تحرکی یکی از این عارضه ها به شمار میرود.

سندرم بی‌تحرکی یکی از مهمترین عواملی است که به ناتوانی جسمی و اختلال حرکتی منجر می‌شود. این سندرم که ارمغان عصر تکنولوژی است بیشتر در افرادی دیده می‌شود که ساعات زیادی را به استفاده از گوشی تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ و سایر وسایل هوشمند می‌گذرانند.

، دکتر رضا سلمان روغنی می‌گوید: کم تحرکی یا بی‌تحرک ماندن در مدت زمانی طولانی نه تنها به دردهای شدید عضلانی منجر می‌شود بلکه در بسیاری از موارد بیماری‌های مزمن و خطرناکی را به دنبال خواهد داشت. بیماری‌های قلبی و عروقی, دیابت, فشار خون بالا, بیماری های مفاصل و حتی پوکی استخوان از جمله بیماری‌های خطرناک ناشی از بی‌تحرکی هستند که متأسفانه در جامعه امروزی رو به افزایش است.

این فوق تخصصی ستون فقرات، مفاصل و عضلات با اشاره به دستگاه‌های ارتباطی هوشمند به عنوان یکی از عوامل ایجاد پدیده سندرم بی‌تحرکی، عنوان می‌کند: شرایط زندگی کنونی به گونه‌ای است که افراد ناگزیرند ساعت زیادی را پشت رایانه بگذرانند. از سوی دیگر پیشرفت تکنولوژی سبب شده ابزارهای هوشمند بیش از پیش در دسترس افراد در سنین مختلف قرار گیرد به طوری که مشاهده می‌شود یک کودک 5 یا 6 ساله ساعات طولانی بدون تحرک مشغول بازی با گوشی تلفن همراه یا تبلت است. صرف نظر از تأثیر این رفتار بر روابط اجتماعی و خانوادگی، استفاده مکرر و طولانی مدت بدون رعایت اصول صحیح نشستن می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری روی عضلات و استخوان‌های کاربران این ابزارها داشته باشد.

وی در ادامه توصیه می‌کند: کاربران هنگام استفاده از لپ تاپ یا رایانه در فواصل زمانی معین مثلاً هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یکبار دو تا سه دقیقه از جای خود بلند شوند و حرکت کنند. همچنین باید دقت شود که صفحه نمایش به گونه‌ای قرار گیرد که هم سطح چشمها باشد. هنگام نشستن روی صندلی هم کف پاها باید صاف و زانو در امتداد ران قرار گیرد. بهتر است هنگام استفاده از تلفن همراه نیز از خم کردن گردن به جلو پرهیز کرده و گوشی را مقابل صورت خود بگیرند تا آسیب کمتری به عضلات گردن وارد شود.

روزنامه ایران