سرطان در سینه خطری است که امروزه بانوان زیادی را تهدید میکند می خواهیم در این مطلب به بررسی علل آن بپردازیم اما خانم های شیرده آیا از مبتلاشدن به این عارضه در امان خواهند ماند و شیردهی تا چه حد بر این بیماری خطرناک تاثیر میگذارد
خانم های زیادی هستند که درگیر سرطان پستان شده اند. سرطان پستان یکی از اصلی ترین سرطان هایی که معمولا بیشتر خانم های 30 تا 45 سال دچارش می شوند. وراثت و انتخاب های سبک زندگی دو عامل اصلی است که برای وقوع سرطان پستان به آنها اشاره شده است. شیردهی تاثیر فراوانی روی این نوع سرطان دارد که همچنان مزایایش برای پیشگیری جای مطالعه دارد.
شیردهی و سرطان پستان
گفته می شود تصمیم به بچه دار شدن روی امکان مبتلا نشدن به سرطان پستان تاثیر بسیار زیادی دارد. این تاثیر عمدتا به دلیل تغییر عملکرد هورمون ها درون بدن خانم ها است. با اینکه خانم های باردار نیز ممکن است در خطر سرطان پستان باشند اما شیردهی می تواند جان یک خانم را نجات دهد.
شیردهی می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد – واقعیت یا خرافه؟
این نظریه بی پایه و اساس نیست. این حقیقت که خانم های شیرده کمتر در خطر سرطان پستان قرار می گیرند کاملا ثابت شده است. دلایل زیادی دارد:
شیردهی مرتب منجر به کاهش تعداد چرخه قاعدگی می شود. این سطح استروژن را کاهش می دهد.
خانم هایی که از کودک خود مراقبت می کنند، زندگی سالم تری دارند. دلیلش هم این است که بیشتر به تغذیه خود اهمیت می دهند، از غذاهای نا سالم دوری می کنند و به سمت مواردی مانند سیگار و الکل نیز نمی روند.
سلول های پستانی که شیر تولید می کنند قوی تر هستند و در دوره های بعدی کمتر در خطر تبدیل به سلول های سرطانی قرار می گیرند.
خانم هایی که بیش از یکسال به فرزندشان شیر می دهند کمتر به سرطان پستان حساس هستند.
یافته های محققان درباره شیردهی و سرطان پستان
تحقیقات بسیاری تا به حال انجام شده تا تاثیرات شیردهی روی سلول های سرطانی که ممکن است به بافت پستان حمله کنند درک شود. برخی از این یافته ها بدین شرحند:
خانم هایی که اولین فرزندشان را قبل از 25 سالگی به دنیا می آورند، بیشتر در خطر سرطان پستان قرار دارند.
خانم هایی که قبل از 25 سالگی کمتر از 4 فرزند دارند، بیشتر در خطر سرطان پستان هستند.
داشتن فرزند بیشتر بدن خانم ها را از عوامل تحریک کننده سرطان محافظت می کند و دلیلش هم تغییر عملکرد هورمون ها است.
خانم هایی که بعد از 25 سالگی اولین فرزند خود را بدنیا می آورند در مقایسه با آنهایی که هنوز بچه دار نشده اند کمتر در خطر سرطان پستان هستند.
شیردهی بدن را در برابر دو نوع تومر بدخیم کشنده محافظت می کند، مهم هم نیست چه زمانی آن خانم بچه بدنیا آورده باشد.
در بین 995 مورد مبتلا به سرطان پستان، تقریبا 75 درصد از خانم ها به دلیل تغییرات هورمونی به سرطان مبتلا شده بودند.
شیردهی با سرطان پستان
اگر ر طول بارداری تشخیص داده شده باشد که مبتلا به سرطان پستان هستید، باید درباره شیردادن به کودک در حالی که تحت درمان هستید بدانید. چنین مواردی را باید بدانید:
گفته می شود اگر پس از بارداری همچنان در حال انجام تست برای سرطان پستان هستید شیردهی مشکلی ندارد. آزمایش ها معمولا عبارتند از ماموگرافی، اسکن CAT، اشعه ایکس، ام آر آی یا بافت برداری ( بیوپسی ).
اگر گفته شد برای درمان باید تحت ایزوتوپ رادیواکتیو یا شیمی درمانی قرار بگیرید شیردهی باید متوقف شود.
در حالی که پرتو درمانی می کنید گاهی می توانید شیردهی هم داشته باشید. به خاطر داشته باشید پستان زمانی که در معرض پرتو قرار می گیرد مقدار تولید شیرش کم می شود.
اگر با شیمی درمانی دارو نیز مصرف می کنید، بسیار مهم است که قبل از شروع مجدد شیردهی این داروها به کلی از سیستم بدنتان خارج شده باشند.
اگر با ماستکتومی یکی از پستان ها تا قسمتی یا کامل برداشته شده بود، همچنان با پستان دیگر می توانید به کودک خود شیر دهید.
بسیار مهم است که درمان سرطان پستان به محض تشخیصش شروع شود. مهم نیست که باردار یا شیرده هستید، تحت درمان سرطان قرار گرفتن باید تبدیل به اولویتتان شود. ممکن است بسته به پیشرفت سرطانتان پزشک این انتخاب را به شما بدهد تا درمان را عقب بیاندازید.