diagram-of-human-body

در مورد افراد مسن و کودکان مراقبتهای ویژه ای باید مورد توجه باشد زیرا آنها به سهولت و سریعتر به اسهال مبتلا می شوند. هر یک از بیماران را گرم نگهدارید و مایعات زیادی به آنها بدهید بنوشند ترجیحا آب معدنی یا چایی های گیاهی مانند بابونه بدهید. بهتر است که فعلا غذا نخورند تا اسهال قطع شود. سپس غذاهای ساده و نشاسته ای و رقیق شروع کنید: برنج جوشیده یا در بخار پخته یا بارلی و پوره هویج یا کدو حلوایی بدهید. ضد بلغم و سفت کننده مدفوع هستند. تره فرنگی پخته می تواند مفید باشد و همچنین سیب به سبب پکتین موجود در آن به صورت ضد اسهال عمل می کند. اگر چه از میوه و سبزیجات خام تا حد امکان برای مدت کوتاهی باید اجتناب ورزید آنها دارای مقدار زیادی فیبر هستند موز خام می تواند ببندد. سایر غذاهایی که جلوی اسهال را می گیرند عبارتند از: انار، زغال اخته، کشمش، گاوا و سبزیجات دریایی. زیره کرمانی به خصوص برای ورم مخاط روده بزرگ خوب است.
هنگامی که دوره بیماری گذشت و مجددا غذایی سالم را شروع می کنید برای مدت کوتاهی از محصولات لبنی دوری کنید چون هضم آنها دردناک می تواند باشد. همچنین غذا را با آویشن و برگ بو بپزید تا از وجود هر گونه باکتری که ممکن است هنوز در دستگاه گوارش موجود باشد مراقبت کرده باشید.