shirdehi-9

 

مادران شیرده باید اصول شیردهی را بیاموزند پراهمیت ترین موارد در زمینه شیردهی را فرابگیرید ،شیرمادر بسیار پرخاصیت و درمان کننده است، در دوره شیردهی سوالات زیادی برای مادران پیش می آید که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد

شیردهی مزایای فراوانی برای شما و فرزندتان دارد، همچنین زمانی ویژه برای ایجاد پیوند بین مادر و فرزند است. شاید کمی طول بکشید که کاملا شیردهی را بیاموزید، بنابراین ممکن است کلی سوال داشته باشید. اگر اولین تجربه شیردهی تان ناقص بود جای نگرانی نیست، یک مشاوره شیردهی – و این توصیه ها – می تواند برخی از مهمترین و شایع ترین سوالاتی که دارید را پاسخ دهد.

موارد پر اهمیت در شیردهی

  • هوشیاری: هر زمان که کودک گرسنه به نظر می رسید به او شیر دهید. حواستان به نشانه های گرسنگی مانند صدای مکیدن ، حرکت دادن دست ها به سمت دهان، و یا چرخیدن بچه به سمت سینه باشید.
  • صبور باشید: کودکان معمولا 10 تا 20 دقیقه روی هر کدام از سینه ها می مانند.
  • راحتی: پاهای خود را بالا نگه دارید، و دست ها و سر را با بالش حمایت کنید.

التیام سوزش نوک پستان ها

در ابتدا ممکن است نوک پستان ها کمی دچار سوزش شوند. برای التیام دادن این سوزش از یک کمپرسور مرطوب گرم استفاده کنید، مقداری از شیر تازه خودتان را روی نوک پستان بمالید و اجازه دهید خشک شود. یا می توانید مقداری لانولین ( چربی پشم ) که برای شیردهی ساخته شده استفاده کنید. مقداری درد و سوزش طبیعی است. سوزش معمولا با پیدا کردن وضعیتی راحت که کودک بتواند خود را راحت چفت کند از بین می رود. اگر سوزش بیشتر شد و چند هفته به طول انجامید حتما با پزشک خود مشورت کنید – اگر سینه متورم یا قرمز شد و تب داشتید زودتر مراجعه کنید.

هر چند وقت باید به کودک شیر داد؟

کودکان تازه متولد شده را باید هر دو تا سه ساعا شیر داد، که در 24 ساعت می شود 8 تا 12 مرتبه.

فرزندتان ممکن است در طول یک دوره شیر خوردن از هر دو پستان تغذیه کند، و شما می توانید با از این پهلو به آن پهلو شدن کار را برایش ساده کنید. وقتی مکیدن کند می شود و یا می چرخد یعنی کودکتان دیگر سیر شده. بعد از اولین ماه ممکن است شیر خوردن به 7 تا 9 مرتبه در روز کاهش پیدا کند.

کودک را برای شیر خوردن بیدار کنیم؟

در هفته های ابتدایی، بله. نوزادان در ابتدا به حدود هشت مرتبه شیرخوردن نیاز دارند، فاصله بین شیردهی ها نباید بیشتر از چهار ساعت شود. برای اینکه به کودک کمک کنید بلند شود، پتو را از رویش بردارید، پوشکش را عوض کنید، با نرمی ماساژش دهید، و یا این فرشته کوچک را روی پوستخود قرار دهید.

باید از هر دو سینه استفاده کنید؟

بعد از اینکه چند هفته شیر دادید، اجازه دهید کودک قبل از اینکه سینه دیگر را بمکد ابتدا یک سینه را خالی کند، دلیلش چیست؟ در طول هر مرتبه شیردهی دو نوع شیر وجود دارد: شیر رقیقی که در ابتدا تشنگی را رفع می کند، و به دنبال آن شیر غلیظ تر و سرشار از چربی می آید. کودکتان به هر دو شیر احتیاج دارد. اگر کودکتان طی شیر خوردن یک پستان را خالی کرد و سیر شد، دفعه بعد پستان دیگر را به او بدهید.

اشتباه گرفتن نوک پستان چیست؟

اشتباه گرفتن نوک پستان زمانی اتفاق می افتد که خیلی زود به کودک شیشه بدهند، و او فراموش کند که چگونه از پستان مادر تغذیه کند. این مشکل زیاد رایج نیست، اما می توانید از آن اجتناب کنید. اگر می خواهید از شیشه استفاده کنید، ابتدا منتظر شوید کود به 2 تا 4 ماهگی برسد. اما زیاد طولش ندهید بعد از این مدت او را باشیشه آشنا کنید وگرنه دیگر هرگز شیشه را قبول نمی کند.

کودک به اندازه کافی شیر می نوشد؟

با اضافه شدن حدود نیم کیلو در یک ماه، هر دو تا سه ساعت شیردهی، و شش تا هشت پوشک کثیف در روز، می توانید اطمینان حاصل کنید که نوزادتان به اندازه ای که نیاز دارد تغذیه می شود. خبر خوب: با آمدن دومین ماه، برخی کودکان دیگر نیازی به شیر خوردن در شب ندارند، و می توانند کل شب را بخوابند.

اتفاقی بیش از حد شیر داده اید؟

ممکن است حس کنید ک.دکتان در یک روز خیلی شیر خورده، و شاید شیرتان کفافش را ندهد، اما نگران نباشید، همین شیر خوردن کودک باعث افزایش تولید شیر می شود. دوره هایی که در آن کودک زیاد شیر می خورد موقتی هستند. جهش رشدی معمولا از هفته دوم تولد کودک شروع می شود، و سپس دوباره در دو، چهار و شش ماهگی رخ می دهد. باز هم خبر خوب: بیشتر کودکان از چهار تا شش ماهگی دیگر می توانند غذای جامد بخورند.

برنامه غذایی تان روی کودک تاثیر دارد؟

آنچه می خورید روی شیرتان تاثیر می گذارد، اما معمولا همه مادرها این را نمی دانند. به صورت عمده تا زمانی که برنامه غذایی متعادل و سالمی را دنبال می کنید می توانید هر چه دوست دارید بخورید و بنوشید. اما از غذاهایی خیلی تند و یا نفاخ بپرهیزید. و حواستان به نشانه های آلرزی در کودک باشد، که باید در همان چهار تا شش هفته ابتدایی خود را نشان بدهد. اگر مطمئن نیستید با پزشک مشورت کنید.

پیوند با کودک بدون شیردهی

شیردهی تنها یکی از راه های ایجاد پیوند با کودک است. ارتباط بین والدین و کودک هر بار که او را نگه می دارید و در آغوش میکشید، به حمام می برید و بازی می کنید رشد می کند.