برخی صداهای آزاردهنده تاثیرات مضر زیادی روی شنیدن ما میگذارند و می توانند به قوه شنوایی مان آسیب وارد کنند برای رفع این حالت در گوش هایتان پیشنهادات درمانی جالبی داریم با ما در ادامه مطلب همراه باشید
دانشمندان در جدیدترین مطالعات خود متوجه شده اند از هر 10 جوان، یک نفر به تینیتوس دچار بوده و صداهایی مثل سوت و زنگ، هیس هیس و تق تق احساس می کند. این در حالی است که علت دقیق این نشانه ها برای محققان چندان مشخص نیست.
دانشمندان معتقدند که رویدادهای خاصی مثل انباشته شدن موم گوش در مجاری خارجی گوش ها، حضور در مکان های پر سر و صدا، اختلال های خونی، بیماری های گوش و از دست دادن شنوایی در شروع وزوز یا سوت گوش دخیل است.
گرچه در حال حاضر درمان قطعی برای عارضه تینیتوس وجود ندارد، اما به منظور کاهش صداهای وزوز می توان اقداماتی را انجام داد. راهکارهای زیر از سوی دکتر “سارا موری”، پزشک و عضو هیئت علمی مرکز گوش، حلق و بینی دانشگاه اوهایو ارائه شده اند:
صداهای وز وز گوش را غرق در صداهای دیگر کنید
اگر گوشتان آنقدر سوت می کشد که توانایی تمرکز و حتی استراحت کردن را از شما گرفته است، با استفاده از رادیو، تلوزیون یا ابزار دیگر صداهای چند بسامدی و در عین حال آهسته در محیط پخش کنید. این کار به مغزتان کمک می کند صداهای موهوم را سرکوب یا فراموش کند.
استرس خود را کاهش دهید
سوت کشیدن گوش ممکن است از فشارهای عصبی نشأت گیرد. دکتر “موری” در این خصوص تصریح می کند: گاهی افراد مراجعه کننده به مرکز درمان از دلیل تشدید صداهای وزوز اظهار بی اطلاعی می کنند و پس از بررسی های انجام شده مشخص می شود تنش های عصبی و بی خوابی صداها را ایجاد کرده است.
به منظور کاهش فشارهای عصبی می توان از تکنیک های کنترل استرس مثل تمرینات تنفسی، کشش عضلات قبل از خواب و… بهره برد.
درمان “بازخورد زیستی” را امتحان کنید
زمانی که کنترل عوامل تنش زا چاره ساز نباشد، بهتر است از درمان بازخورد زیستی (biofeedback) استفاده شود. طی این پروسه درمان، فرد یاد می گیرد که چگونه باید واکنش های فیزیکی مرتبط با عوامل تنش زا را کنترل کند.
دکتر موری در ادامه گزارش اظهار داشت: صداهای وزوزی که در پی از دست دادن قدرت شنوایی ایجاد می شود، واکنش و تلاش مغز برای پر کردن جای خالی اطلاعات شنوایی است که زمانی به مغز ارسال می شد. جای خالی این اطلاعات در چنین شرایطی با صداهای موهوم پر می شود. پروسه های درمان “بازخورد زیستی” کمک شایانی به این افراد می کند.
در جلسات دوره درمان “بازآموزی وزوز گوش” شرکت کنید
دوره بازآموزی وزوز گوش (tinnitus retraining therapy) که اختصاراً TRT نام دارد ترکیبی از روان درمانی، “بازخورد زیستی درمانی” و “موسیقی درمانی (music therapy) است و به عنوان راهکاری موثر برای کاهش نشانه های تینیتوس حاد از سوی متخصصان پیشنهاد می شود.
گفته می شود، در حال حاضر مراکز اندکی در سراسر جهان قادر به انجام این فرآیند درمان هستند و این نوع درمان در اغلب کشورها تحت پوشش بیمه قرار ندارد.
از گوش های خود محافظت کنید
با پیشرفت روند از دست دادن شنوایی، صداهای وزوز بلندتر و طولانی تر می شوند. این امر نشان می دهد محافظت از گوش ها و اجتناب از قرارگیری در مکان های پر سر و صدا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
برای جلوگیری از هر گونه آسیب محیطی به گوش می توان از گوشگیر یا محافظ گوش استفاده کرد. یک تحقیق جدید نشان می دهد، 40 درصد افرادی که دائماً در کنسرت ها حضور می یابند، به تینیتوس مبتلا می شوند. این رقم برای افرادی که از گوشگیر استفاده کرده اند، 12 درصد محاسبه شده است.
منبع: Health.com