در بیشتر غذاهای ایرانی از ادویه ای به نام زردچوبه استفاده میشود که فواید خاص خودش را دارد. فوایدی که اصلا فکرش را نمیکنید؛ مثلا زرد چوبه خاصیت ضدسرطانی دارد و برای پیشگیری از سرطان روده بسیار کاربرد دارد. این باعث خوشحالی همه ی ماست که زردچوبه در هر جای ایران از نوع مرغوبش موجود است. به گفته محققان، ماده نارنجی زردچوبه موسوم به کورکومین مملو از خواص ضدسرطانی است.
به گزارش دکتر سلام به نقل از مهر، کورکومین، ماده فعال در ادویه زردچوبه است و سیلیمارین ماده موجود در خار مریم است که برای درمان بیماری کبدی استفاده می شود.
دانشمندان دانشگاه سنت لوئیس آمریکا دریافته اند مخلوط این دو ترکیب گیاهی که دارای خواص دارویی هستند، در درمان بیماری ها امیدبخش است.
تیم تحقیق در این مطالعه، رشته ای از سلول های سرطان روده را در قالب مدل آزمایشگاهی بررسی کردند. آنها دریافتند درمان سلول ها ابتدا با کورکومین و سپس با سیلیمارین به مراتب موثرتر از درمان سلول ها فقط با یکی از این ترکیبات به تنهایی به منظور مقابله با سرطان است.
اوتایاشانکر ازکیل، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ترکیب این فیتوشیمیایی ها مانع از تکثیر و گسترش سلول های سرطان روده می شود. بعلاوه زمانیکه سلول های سرطانی ابتدا در معرض کورکومین و سپس در معرض سیلیمارین قرار می گیرند، تعداد بیشتری از سلول ها می میرند.»
وی در ادامه می افزاید: «این ترکیبات فیتوشیمیایی می توانند شیوه های درمانی جایگزینی برای درمان سرطان بوده و مانع از عوارض جانبی و مسمومیت ناشی از شیمی درمانی شوند.»
منبع: مهر