به گفته محققان، فاکتورهای پرخطر بیماری قلبی نظیر میزان غیرعادی کلسترول و فشارخون بالا، قبل از شروع سن یائسگی افزایش می یابد. |
||||
به گزارش داروغذا به نقل از مهر، یافته های مطالعاتی محققان دانشگاه ویرجینیا آمریکا نشان می دهد فاکتورهای پرخطر مرتبط با بیماری قلبی و سکته در سال های منتهی به یائسگی به سرعت تشدید می شوند. مارک دی بور، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در گذشته کارشناسان معتقد بودند افزایش سریع فاکتورهای پرخطر بیماری قلبی و سکته در زنان بعد از سن یائسگی اتفاق می افتد.»
اما تحقیقات جدید نشان می دهد افزایش سریع در فاکتورهای پرخطر قبل از آخرین دوره های پریود اتفاق می افتد. به گفته دی بور، منطقه پرخطر واقعی مربوط به قبل از یائسگی و در طول مدت دوره یائسگی است. در این مطالعه، محققان گزارشات پزشکی حدود ۱۵۰۰ زن را که در مطالعه ملی بررسی علل و تاثیرات سفت شدگی عروق ثبت نام کرده بودند را ارزیابی کردند. این زنان به مدت ۱۰ سال تحت نظر بودند و در این مدت وارد مرحله یائسگی شدند. محققان در این تحقیق، ۵ فاکتور پرخطر بیماری قلبی و سکته را بررسی کردند. این فاکتورها شامل اندازه دور کمر، میزان بالای چربی خون (تری گلیسیرید)، کلسترول خوب پایین یا HDL، قند خون بالا و فشار خون بالا بود. به گفته محققان، به این فاکتورها در کنار هم «سندروم متابولیک» گفته می شود. سندروم متابولیک به شکل قابل توجهی موجب افزایش ریسک دیابت نوع۲، بیماری قلبی و سایر مشکلات سلامت می شود. در مجموع محققان دریافتند در طول سال های آخر منتهی به دوره یائسگی، افزایش سریعی در این فاکتورهای پرخطر روی می دهد. www.ghatreh.com |