هرچند سموم گوناگونی از راه های مختلف میتوانند داخل بدن شده و بر اعضای مهم بدن تأثیر بگذارند ولی انتخابهای آگاهانه بعضی مواد غذایی تاثیرات متضاد و خاصیت سم زدایی بی نظیری دارد.
به گزارش پایگاه خبری سلامانه به نقل از collective-evolution کبد در این میان یکی از مهمترین غدد بدن است که وظیفه زدودن سموم از شر مواد مضر مانند الکل، مواد مخدر و … را دارد ضمن این که قند ذخیره شده در بدن را به قند قابل استفاده تبدیل میکند، سلولهای قرمز خون قدیمی را از بین میبرد، میزان اسیدهای آمینه خون را تنظیم میکند، و منجر به ذخیره آهن و پردازش هموگلوبین خون در بدن میشود.
در این میان برخی مواد غذایی اثر شگفت انگیزی برای سم زدایی از این عضو مهم بدن دارند.
چغندر و هویج: هویج سرشار از گلوتاتیون، یک پروتئین است که به سم زدایی کبد کمک میکند. هر دو گیاه حاوی فلاونوئیدها و بتاکاروتن بسیار بالا هستند. خوردن هویج و چغندر به تحریک و بهبود کلی عملکرد کبد کمک میکند.
گوجه فرنگی: حاوی مقادیر زیادی گلوتاتیون است و لیکوپن موجود در آن نیز موجب مقاومت در برابر ابتلا به سرطان سینه، پوست و سرطان ریه میشود.
گریپ فروت: یکی دیگر از منابع گلوتاتیون است که موجب پاکسازی کبد میشود. گریپ فروت همچنین سرشار از ویتامین ث و آنتی اکسیدان است که به بالا رفتن تولید آنزیمهای تمیز کننده کبدی و افزایش روند پاکسازی طبیعی کبد منجر میشود.
اسفناج: اسفناج خام منبع عمده از گلوتاتیون است و به روند پاکسازی کبد کمک میکند. سبزیجات بگر سبز مانند اسفناج همچنین منبع غنی از کلروفیل، یک رنگدانه طبیعی است که برای حفظ سلامت کلی کبد مفید است.
مرکبات: لیمو، لیموترش و …حاوی مقادیر زیادی از ویتامین ث است که به تحریک کبد و سنتز مواد سمی به موادی که میتواند به آب جذب شود، کمک میکند.
کلمها: کلمها دارای خاصیت سم زدایی قوی برای کبد هستند. این سبزیجات دارای موادی هستند که بعضی سموم را در بدن خنثی میکنند؛ مثل نیتروزامین های موجود در دود سیگار، و آفلاتوکسین موجود در بادام زمینی. همچنین انواع کلم دارای موادی بنام «گلوکوزینولات» هستند که باعث میشوند کبد آنزیمهایی را تولید کند که برای انجام فرآیند سم زدایی لازم هستند.
www.salamaneh.com