اگر بخواهیم آلزایمر را در یک جمله معرفی کنیم باید بگوییم؛ آلزایمر یعنی مرگ تدریجی حافظه. این بیماری در افرادی که کهولت سن دارند بیشتر دیده شده است. طبق تحقیقات این افراد از همان دسته افرادی هستند که در جوانی از ذهن خود کار نکشیده اند و در پیری مبتلا به آلزایمر شده اند. ولی جای نگرانی نیست، چراکه با دستاورد های پزشکی امروز میتوان هم از آلزایمر پیشگیری کرد و از طرفی راه درمان آن هم پیدا شده است. با ما همراه باشید تا جدیدترین راه درمان آلزایمر را با شما در میان بگذاریم.
مطالعات حیوانی نشان می دهد درمان طولانی مدت با آنتی بیوتیک سبب کاهش پلاک در مغز می شود. پلاک از تجمع پروتئین هایی به نام بتا آمیلوئید بوجود می آید که عامل اصلی آلزایمر هستند. تشکیل پلاک معمولا با بروز التهاب همراه است. از طرفی التهاب سلول های میکروگلیا در شدت زوال شناختی مغز موثر است. میکروگلیا به سلول های مغزی گفته می شود که عملکرد سیستم ایمنی را در سیستم اعصاب مرکزی بر عهده دارند.
مطالعات اخیر محققان دانشگاه شیکاگو نشان می دهد آنتی بیوتیک در موش های آزمایشگاهی سبب تغییر میکروبیوم روده می شود. باکتری های روده در تنظیم فعالیت سیستم ایمنی موثر هستند و می توانند پیشرفت آلزایمر را کنترل کنند. این آزمایش ها نشان می دهد مصرف دوز بالای آنتی بیوتیک به مدت پنج تا شش ماه در موش ها، میزان پلاک های بتا آمیلوئید را دو برابر کاهش می دهد. استفاده از این روش در انسان نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر است؛ ولی این مطالعه گام موثری در درمان و پیشگیری از آلزایمر محسوب می شود.
به گزارش ایرنا،به رغم پیشرفت علم در زمینه پیشگیری و درمان زوال عقل، آمار مرکز بین المللی آلزایمر نشان می دهد که در حال حاضر 47 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه می رسد.
بر اساس گزارش این سازمان، در حال حاضر در آمریکا حدود 5.3 میلیون نفر به آلزایمر مبتلا هستند و پیش بینی می شود که این آمار تا سال 2050 میلادی سه برابر شود و به 15.8 میلیون نفر برسد. نتایج این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.