سندرم چشم خشک، یعنی چشمان شما به اندازه کافی اشک تولید نمی کند .در نتیجه، چشم می تواند در نتیجه گرد و غبار و سایر مواد محرک، دچار سوزش، سوختگی، درد، و یا قرمزی در چشم شود . اگر خشکی چشم و افزایش ناگهانی ناراحتی یا قرمزی یا کاهش ناگهانی در توانایی دید داشته باشید باید به چشم پزشک بروید.مطالعه، کار بر روی کامپیوتر، و یا صرف ساعت های طولانی در یک محیط خشک ممکن است باعث بدتر شدن چشم شود. اگر شما نیز به سندرم چشم خشک مبتلا هستید، چشمان شما نیز ممکن است در معرض ابتلا به عفونت های باکتریایی و ملتهب شده و باعث زخم در قرنیه شود اینک برای اینکه دچار خشکی چشم نشوید درمانهای تغذیه ای پیشنهاد میکنیم
سندروم چشم خشک به واسطهی کاهش تولید اشک و یا تبخیر بیش از اندازهی آن ایجاد میشود.
این سندروم در بین افرادی که عمل لیزر چشم داشتهاند و یا به دلیل آلرژی و در اکثر موارد به دلیل کهولت سن و غیره خود را نشان میدهد.
متأسفانه روشها و داروهای زیادی برای درمان این سندروم وجود ندارد و برای کاهش مشکلات آن معمولاً از اشک مصنوعی استفاده میکنند.
محققان ژاپنی اخیراً مطالعات شگفت آوری انجام دادهاند که نشان میدهد کافئین موجود در قهوه و همچنین در چای میتواند باعث تولید اشک بیشتر شده و این سندروم را بهبود دهد. البته به خوبی میدانید که میزان کافئین موجود در چای کمتر است.
در این پژوهش 78 فرد بین 20 تا 54 ساله شرکت داشتند. محققان با توجه به وزن این افراد به آن ها مقداری کافئین و یا پلاسبو یا همان دارو نما دادند.
در واقع برای هر کیلو وزن این افراد 5 تا 7 میلی گرم کافئین تجویز شد. یعنی محققان به یک فرد 60 کیلوگرمی، 300 میلی گرم کافئین دادند که معادل 3 فنجان قهوه است.
تأثیر کافئین در افراد مختلف متفاوت است. در واقع افرادی که نسبت به تأثیر
محرکی کافئین حساسیت بیشتری دارند شانس این را هم دارند که بیشتر از تأثیر
این ماده روی سندروم چشم خشک بهرهمند شوند
بعد از مدتی اشک تولید شدهی این دو گروه اندازه گیری شد. محققان مشاهده کردند میزان اشک تولید شده افرادی که کافئین دریافت کردهاند به میزان 30 درصد افزایش یافته است.
پروفسور آریتا سرپرست این تیم تحقیقاتی میگوید: «شروع این پژوهش زمانی کلید خورد که یکی از بیمارانم گفت هر وقت بعد از شام یک فنجان قهوه مینوشد سندروم چشم خشک اش بهتر میشود.»
پیش از این، تأثیر کافئین در ترشح بزاق و یا ترشحات معده به اثبات رسیده بود و این بار محققان تأثیر این ماده را در ترشح اشک بیشتر به اثبات رساندهاند.
محققان معتقدند که تأثیر کافئین در افراد مختلف متفاوت است. در واقع افرادی که نسبت به تأثیر محرکی کافئین حساسیت بیشتری دارند شانس این را هم دارند که بیشتر از تأثیر این ماده روی سندروم چشم خشک بهرهمند شوند.