Liver123

 

گاهی اوقات چربی بالا در بدن می تواند علاوه بر ایجاد عارضه کبد چرب به قلب و عروق ما نیز تاثیر بگذارد و موجب بروز حملات و عارضه های مختلف قلبی شود هشدارهای مختلف پزشکان و متخصصین در این باره را در ادامه مطلب بررسی می کنیم با ما همراه باشید

به گفته محققان، کبد چرب ریسک ابتلا به نارسایی قلبی را در افراد چاق تا ۸۰ درصد افزایش می دهد.
بیماری کبد چرب غیرالکلی متداول ترین نوع بیماری کبدی است که در بالغ بر ۳۰ درصد از کل جمعیت و ۷۰ و ۹۰ درصد در بین افراد چاق و مبتلا به دیابت نوع۲ شایع است.

بیماری کبد چرب غیرالکلی، نوعی سندروم متابولیکی است که گروهی از عوامل پرخطر نظیر فشار خون بالا، چربی شکمی اضافی و میزان بالای کلسترول ناسالم که موجب افزایش ریسک حملات قلبی، سکته ها و سایر مشکلات قلبی می شوند در آن نقش دارند.

در این مطالعه، محققان دانشگاه لیدن هلند ۷۱۴ مرد و زن در رده سنی ۴۵ تا ۶۵ سال را مورد ارزیابی قرار دادند و دریافتند ۴۷ درصد دارای اضافه وزن بوده و ۱۳ درصد چاق هستند.

نتایج نشان داد افزایش میزان تری گلیسیرید کبدی (معیار چربی موجود در کبد) با کاهش میانگین عملکرد انبساطی بطن چپ در زیرگروه چاق گروه مورد مطالعه همراه بود.

طبق گزارش این محققان، «ارتباط بین میزان تری گلیسیرید کبدی و عملکرد انبساطی بطن چپ، مستقل از سندروم متابولیکی بوده، که بیانگر این موضوع است که کبد چرب به خودی خود، حداقل در افراد چاق، موجب ریسک بروز نارسایی قلبی می شود.»

محققان توصیه می کنند که باید تاکید بیشتری بر رژیم غذایی در راستای کاهش یا پیشگیری از کبد چرب غیرالکلی صورت گیرد.

بهترین راه چکاپ سالیانه می باشد که با انجام آزمایشات آنزیم های کبدی ، از چرب بودن کبد خود مطلع خواهید شد.در ضمن اگر کبد چرب دارید باید در حین درمان آنزیم های کبدی خود را چک نمائید تا از پیشرفت درمان اگاهی یابید.در بیماران کبد چرب ما شاهد افزایش آنزیم های کبد تا 10 برابر اندازه نرمال می باشیم

آزمایش های آنزیم کبدی یک فرد کبد چرب

SGOT : 184

SGPT : 215

آزمایش های همان فرد پس از شش ماه درمان

SGOT : 29

SGPT : 43