Michael-J.-Kowolik

گفتگوی دندانه با رئیس دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه ایندیانا درباره سیاست‌های توزیع نیروی متخصص در آمریکا

دکتر مایکل کولیک(Michael J. Kowolik) ، رئیس دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه ایندیانا، یکی از مدعوین هفدهمین کنگره سالانه انجمن اندودنتیست‌های ایران بود. او یکی از چهره‌های تعیین کننده سیاست‌های مدیریت خدمات دندان‌پزشکی در ایالات متحده آمریکا است و به همین دلیل، مناسب دیدیم درباره توزیع نیروی متخصص و سیاست‌های آن در این کشور با او گفتگویی داشته باشیم که در ادامه می‌خوانید.

– ایالات متحده آمریکا برای جذب کردن دندان‌پزشکان به مناطق کم برخوردار چه سیاست‌هایی را در پیش گرفته است؟
واضح است که مشکل آمریکا و ایران و بسیاری دیگر از کشورها در عدم ارائه مناسب و معتدل خدمات دندان‌پزشکی، کمبود نیرو نیست، بلکه سیاست‌های به کارگیری درست از آن‌ها است. زیرا تربیت دندان‌پزشکان بیشتر و بیشتر، روزی به بن‌بست می‌رسد و مهم این است که بدانیم آن‌ها را کجا باید به کار بگیریم. نکته‌ای که در مورد تحصیل دندان‌پزشکی در آمریکا وجود دارد، هزینه‌های بالایی است که سبب می‌شود دندان‌پزشکان جوان با بدهی‌های سنگین از دانشگاه فارغ‌التحصیل بشوند و سال‌ها و سال‌ها برای بازپرداخت آن‌ها کار کنند. بنابراین دندان‌پزشک علی‌القاعده باید به دنبال مناطقی باشد که مردم غنی‌تری دارد و در نتیجه اقبال بسیار کمتری برای کار کردن در ایالت‌هایی مانند آلاسکا که دورافتاده کم‌برخوردار هستند باقی می‌ماند. سیاستی که آمریکا اتخاذ کرده است، فراهم آوردن شرایطی در این مناطق است که آینده مالی دندان‌پزشکان را به‌گونه‌ای تضمین می‌کند که آنان دیگر پس از ۴ یا ۵ سال کار، مایل نیستند به سایر ایالت‌ها بروند. چرا که در آلاسکا، دندان‌پزشک می‌تواند بدهی‌های خود را به سرعت بپردازد و درآمد اضافه و پس‌انداز هم داشته باشد.
البته نکته مهم دیگر، تقویت آموزش‌های پیشگیرانه به افراد است تا قادر باشند از سلامتی خود مراقبت کنند.

– بنابراین می‌توان گفت سیاستی که آمریکا در پیش گرفته است، برعکس بسیاری دیگر از کشورها است که هزینه‌های تحصیل دانشجویان را می‌پردازند و در باز پس گرفتن خدمات از آن‌ها دچار مشکل می‌شوند. در آمریکا دانشجویان رشته دندان‌پزشکی چه میزان از هزینه‌های تحصیل خود را می‌پردازند؟
نظام آموزشی در آمریکا نسبت به کشورهایی مانند انگلستان خصوصی‌تر است و دندان‌پزشکی هم از رشته‌های بسیار گران آن است. دانشجویان این رشته در طول ۴ سال تحصیل دوره عمومی خود، به طور متوسط ۲۲۰ هزار دلار هزینه می‌پردازند. برای مثال دندان‌پزشکی خواندن در دانشگاه ایندیانا که یکی از گران‌ترین دانشکده‌های دندان‌پزشکی ایالات متحده را دارد، سالانه ۶۸ هزار دلار هزینه در بر دارد و این عاملی است که بسیاری را از تحصیل این رشته در آمریکا می‌ترساند.

– آیا سرانه دندان‌پزشک در ایالت‌ها و شهرهای مختلف آمریکا با هم تفاوت فاحشی دارد؟
حدود ۴۰ هزار دندان‌پزشک در ایالات متحده آمریکا حضور دارند و در شهرهای بزرگ، برای هر ۸۰۰ نفر ۱ دندان‌پزشک وجود دارد، اما شهرهایی هم هستند که برای هر ۱۰ هزار نفر، از ۱ دندان‌پزشک بهره‌مند هستند.

– آیا این ادعا که دندان‌پزشکی، پردرآمدترین شغل آمریکا است صحت دارد؟
بله این ادعا به طور کلی صحیح است و ارتودنتیست‌ها، اندودنتیست‌ها، جراحان فک و صورت و دندان‌پزشکان کودکان در آمریکا بالاترین درآمدها را دارند. دوره تخصص برای پریودانتیکس‌ها ۳ سال، برای جراحان ۴ تا ۶ و برای دندان‌پزشکان کودکان ۲ سال است. در نتیجه در آمریکا دندان‌پزشکان کودکان می‌توانند پس از گذراندن تنها ۲ سال دوره تخصص، مستقیم به کلینیک‌های خصوصی بروند و سالانه ۴ تا ۴ و نیم میلیون دلار درآمد کسب کنند، اما متخصصینی مانند پریودنتیست‌ها در این کشور درآمد چندانی ندارند و از طرف دیگر مجبور هستند همان هزینه‌های سنگین تحصیل را پرداخت کنند./