گرم ترین فصل سال کلی خوبی و شادی به همراه دارد ولی گرمازدگی در تابستان از رگ گردن به آدم نزدیک تر است و باید خیلی مواظب سالمندان و کودکان بود. در این فصل از اگر علائم گرمازدگی را ندانید و آن ها را بلد نباشید ممکن در مسافرت ها گریبان شما را بگیرد و به دردسر بی افتید. باید توجه داشت که گرمازدگی دو نوع دارد و ما در ادامه قصد داریم هم راه های پیشگیری و هم علائم آن را به شما آموزش دهیم.
در یک مورد، گرمازدگی منجر به از دست رفتن آب بدن و به هم خوردن الکترولیت آن میشود. این مشکل اغلب در پی عرق کردن زیاد ایجاد میشود و وضعیت فرد در این زمان اورژانسی توصیف میشود.
نوع دوم یا هیپوترمی است که دمای بدن از 40.6 درجه بالاتر میرود و دلیلش حرارت محیط اطراف است. در این شرایط، بدن در اثر گرما دیدن مداوم و شدید، قادر به تنظیم دمای خود نیست و فرد گرمازده میشود. این مشکل میتواند کشنده باشد.
دانستن علایم گرمازدگی میتواند جان فرد را نجات دهد.
اولین مشکل، گرفتگی عضلات است. سپس ضعف میکنید. علایم متداول گرمازدگی اولیه این است: تهوع، سرگیجه، رنگ پریدگی، سرد شدن یا یخ کردن پوست.
اما حتی در این شرایط باز هم میتوانید عرق کنید. عرق کردن یکی از روشهایی است که بدن از شر گرما خلاص میشود و میتواند دمای خود را تنظیم کند.
حالا اگر این حد از گرمازدگی درمان نشود، ممکن است وضعیت خیلی جدیتر شود و وقتی اتفاق می افتد که بدن نتواند به سرعت خنک شود و دمای داخلی آن به میزان خطرناکی زیاد شود.
علایم معمول آن نیز اینها است: پوست داغ و خشک، گیجی و تپش قلب شدید.
در این زمان، فوریت پزشکی مطرح است و باید به سرعت واکنش نشان داده شود.
باید کسانی را که علایم گرمازدگی شدید دارند، به سایه برد و با فوریتهای پزشکی تماس گرفت.
کسانی هم که در گرما بیرون از خانه ورزش میکنند، باید مراقب باشند و آب زیادی بنوشند، حتی اگر تشنهشان نیست.