چه موقع دچار پارگی پرده گوش می شویم چگونه می توانیم مانع ایجاد این عارضه در گوش هایمان شویم مهمترین نشانه های ابتلا به این عارضه در سیستم شنوایی کدامند؟راهکارهای درمانی موثر در این باره را در ادامه مطلب برایتان آورده ایم
فردی که پرده گوش او پاره شده ممکن است درد شدید و تیزی را در زمان پارهشدن پرده احساس کند که در ادامه، به کری نسبی و تداوم درد گوش منجر میشود
پارگی پرده گوش، دلایل و اقدامات اولیه
پرده گوش براحتی پاره نمیشود، اما با فرو بردن یک جسم خارجی نوک تیز به انتهای مجرای گوش، وارد شدن ضربه محکم به یکی از طرفین سر یا بر اثر موج شدید انفجار یا ضربات وارده، این پرده میتواند آسیب ببیند و پاره شود.
فردی که پرده گوش او پاره شده ممکن است درد شدید و تیزی را در زمان پارهشدن پرده احساس کند که در ادامه به کری نسبی و تداوم درد گوش منجر میشود. اگر پاره شدن پرده گوش به دلیل جراحات و ضربات شدید وارده به ناحیه سر باشد احتمال خروج خون رقیق و آبکی از مجرای گوش وجود دارد و در بسیاری از تصادفات سنگین جادهای این اتفاق میافتد که نشانهای بسیار جدی و خطر آفرین محسوب میشود و نشانگر شکستگی جمجمه و نشت مایع مغزی – نخاعی به همراه مقداری خون از اطراف مغز است.
اقدامات اولیه
در انواع خونریزیهای غیرطبیعی از بدن، لازم است بلافاصله با اعمال فشار جلوی خونریزی را بگیرید. اما برای درمان خونریزیهای گوش بههیچوجه درون مجرا را با پنبه یا دستمال مسدود نکنید. اگر خونریزی بر اثر نشت مایع مغزی – نخاعی باشد، جلوگیری از خروج این مایع و تجمع آن در مجرای گوش به وخامت حال مصدوم منجر میشود.
تا رسیدن نیروهای مجرب اورژانس به فرد مجروح کمک کنید در حالت نیمه نشسته قرار گیرد و سر او را به سمت گوش مجروح خم کنید به طوری که گوش به سمت پایین قرار بگیرد، به نحوی که که اجازه خروج و تخلیه خون را بدهد.
فقط میتوانید در محل خروج خون از گوش یک پوشش تمیز بگذارید و آن را فشار ندهید به نحوی که مانع خروج مایعات از گوش نشود. معمولا پس از مدت زمان کوتاهی، خونریزی خودبهخود بند خواهد آمد.