قریب به اتفاق خانم هایی که به پزشک زنان مراجعت دارند، پزشک برای آن ها اسید فولیک تجویز میکند. آیا دلیل این همه پافشاری پزشکان بر اسیدفولیک را میدانید؟ اسید فولیک نوعی ویتامین است که بر رشد منظم سلولی تأثیر فوق العاده ای دارد. مصرف مواد غذایی دارای اسید فولیک به علاوه مصرف داروی آن برای خانم های باردار ضروریست. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل با اسید فولیک آشنا شوید.
اسید فولیک چیست؟
اسید فولیک یک نوع ویتامین B است که به رشد منظم سلولی و بازسازی آن کمک میکند، و به ویژه در هفتههای اول رشد جنین، وجود آن بسیار حیاتی است. مصرف اسید فولیک کمک میکند که این اطمینان را داشته باشیم که شکلگیری مغز و نخاع به شکل مناسبی انجام میشود. بدون فولیک اسید، احتمال سقطجنین بیشتر است، و احتمال ۱ در ۱۰۰۰ وجود دارد که کودک مبتلا به اختلال لوله عصبی (NTD) شود.فولیک اسید، یک ویتامین محلول در آب است، در نتیجه بدن به طور طبیعی مقادیر اضافی آن که در سیستم وجود دارد را خارج خواهد کرد، و به همین دلیل مصرف بیش از حد آن، خطر کمتری نسبت به مصرف مثلاً ویتامین آ دارد.
نقص لوله عصبی چیست؟
نقص لوله عصبی، میتواند خود را به شکل یک سری وضعیتهای مختلف در هنگام تولد ، از جمله اسپینا بیفیدا و آنانسفالی نشان دهد. اسپینا بیفیدا، که تقریباً به معنی “ستون فقرات باز” است، در شدیدترین موارد خود میتواند منجر به فلج پا، و همچنین مشکلات کنترل مثانه و روده شود. آنانسفالی یک بیماری کشنده است که به علت توسعهنیافتگی مغز و جمجمه اتفاق میافتد.
چگونه از بروز این بیماری در جنینمان جلوگیری کنیم؟
هر خانمی که قصد باردار شدن دارد، باید ۴۰۰ میکروگرم (۰٫۴ میلیگرم) اسیدفولیک در روز مصرف کند، خواه به صورت یک قرص ویتامین که ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید داشته باشد و خواه با استفاده از غذاهایی که با اسید فولیک غنیشدهاند.هنگامی که شما باردار میشوید، مقدار مصرف اسید فولیک باید به حداقل ۶۰۰ میکروگرم در روز افزایش پیدا کند، با این حال دکتر شما ممکن است مقدار ۱۰۰۰میکروگرم را پیشنهاد بدهد تا از ابتلا جنینتان به این بیماری ها جلوگیری نماید.
منابع غذایی حاوی اسید فولیک
عدس، لوبیا، نخود، جگر ، بلغور، جو دوسر، مارچوبه، اسفناج، کاهو ، لوبیا ، کلم بروکلی، ذرت ، پاستا ، آب پرتقال و آوکادو.