جالب است بدانید انجیر منبع خوب پتاسیم است و همان طور که میدانیم،پتاسیم،عنصری است که برای کنترل فشار خون به کار میرود.کمبود پتاسیم،مخصوصا وقتی که غذاها دارای مقدار زیادی سدیم (نمک) باشند،میتواند موجب بالا رفتن فشار خون شود
کاهش وزن:
انجیر،منبع خوبی از فیبرهای غذایی است.فیبر،اثر مفیدی بر کاهش وزن دارد و گرسنگی را به تاخیر میاندازد
جلوگیری از سرطان سینه:
به خاطر داشتن فیبر بالا از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری میکند.انجیر دارای مقدار زیادی کلسیم (۷۹ میلی گرم در ۲۲۴ گرم انجیر) میباشد.تحقیقات نشان داده است که کلسیم در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر میباشد.به علاوه،پتاسیم موجود در انجیر،دفع ادراری کلسیم را کاهش میدهد.پس انجیر یکی از بهترینها برای افزایش تراکم استخوان میباشد و از پوکی استخوان جلوگیری میکند
جلوگیری از ضعف عضلات:
- مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه ۳ عدد یا بیشتر میوه مصرف میکنند،ضعف و انحطاط عضلانی کمتری دارند
- انجیر منبع خوبی از منیزیم نیز میباشد.ملین و ضد یبوست است و به بهبود سرفه و نفس کشیدن راحت کمک میکند
- انجیر تازه مقدار کمی ویتامینC دارد و بهترین منبع (نسبت به دیگر میوهها) ویتامین۶B میباشد
- انجیر برای هضم بهتر غذا و کمخونی مفید است و به بیماران مبتلا به کلسترول بالا و اسید اوریک بالا،کمک میکند
- تشنگی را از بین میبرد و دارویی برای تولید انرژی و قوی شدن به کار میرود
- از سرطان روده جلوگیری میکند.انجیر جلوی رشد سلولهای سرطانی را میگیرد
- آنتی اکسیدان زیادی نسبت به سایر میوهها دارد.امگا ۳ و امگا ۶ دارد.پس برای سیستم اعصاب،مغز و قلب بسیار مفید میباشد
- انجیر برای بهبود سردرد، دندان درد، تهوع،تب،نقرس،گوش درد،سوختگی،معده درد،ورم چرکی (آبسه)،بیماریهای ریوی و بیماریهای مقاربتی مفید است.البته بیماران دیابتی درخوردن آن باید امساک کنند
بیشتر بدانیم:
خواص درمانی انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم و تر است .
– انجیر تعرق بدن را زیاد می کند .
– ادرار آور است . اگر ترشح ادرار کم باشد ،خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .
– حرارت بدن را کاهش می دهد .
– چاق کننده است و برای آنهایی که می خواهند وزن اضافه کنند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط کرد و در بین غذاها خورد.
– انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می کند و یکی از بهترین میوه ها برای تمیز کردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می کردند .
– برای درمان ناراحتی های سینه حدود ۲۰ گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشک و مویز را با هم مخلوط کرده و آسیاب می کنند. سپس این پودر را با یک لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود .
– جوشانده انجیر خشک درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، کلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخک ،مخملک و آبله می باشد .
– جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.
– برای برطرف کردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از ” قهوه ی انجیر” استفاده کنید. برای درست کردن این قهوه ، انجیر خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می کنند تا بصورت پودر درآید .
– انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
– انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .
– سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .
– برای برطرف کردن ورم گلو ، ۵۰ گرم انجیر زرد را در ۵۰۰ گرم شیر ریخته و مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره کنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین کنید .
– انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .
– یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بین می برد
تراکم بیشتر استخوان ها با خوردن انجیر
مطالب بیشتر درباره خواص انجیر:
مرتب بخورید تا قوی بمانید
دانش پزشکی به هراندازه که بیشترتوسعه یابد باز نمیتواند خواص داروهای گیاهی را انکار کند. متاسفانه مردم میوهها و گیاهان خوراکی را کمتر در سبد خوراکی خود قرار میدهند تاجایی که بدن آنها ضعیف میشود و در برابر کوچکترین حمله یک بیماری از پای درمیآیند و مجبور میشوند به داروهای شیمیایی که عوارض نامطلوب خود را دارند روی آورند.
انجیر از جمله آن میوههای مغذی و مقوی است که اثرات مطلوبی برای بدن دارد و عاملی مهم برای پیشگیری از بیماریها است. انجیر حاوی ویتامینهای C، B، A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، کلسیم، فیبر، آهن،
فسفر و سدیم است.
انجیر از مقویترین میوههای پایان فصل تابستان و اوایل پاییز است که در ۲ نوع زرد و بنفش تیره یافت میشود. این میوه طبیعت گرمی دارد و خوردن آن به افرادی که به لحاظ جسمی ضعیف هستند، همواره توصیه میشود. انجیر به صورتهای مختلف خام، پخته (در کمپوت و مربا) و خشک (در خشکبار) در تمام طول سال قابل استفاده است.
به این ترتیب میتوانیم در تمام طول سال از خواص آن بهرهمند شویم. علاوه بر این، از نوع خام آن در پخت انواع کیکها و دسرهای فصل نیز میتوان استفاده کرد. این میوه بهشتی بهرغم برخورداری از خواص غذایی، به لحاظ درمانی نیز پرخاصیت است.
فواید انجیر
انجیر سرشار از کلسیم است که مادهای مفید برای مقاومت در برابر سرطان به شمار میآید.
به اعتقاد کارشناسان، انجیر از میوههایی است که به راحتی هضم میشود، ضد نفخ است، فعالیت رودهها را تنظیم میکندو از باقی ماندن پسماندههای غذایی در دستگاه گوارش جلوگیری میکند. این میوه به علت به کار انداختن کبد و طحال و کلیه و مثانه و مجاری ادرار از ایجاد سنگ در این اعضا جلوگیری میکند. خواص دیگر درمانی انجیر عبارتند از:
– تسکین سرفههای ناشی از بیماریهای التهابی
– انجیر تعرق بدن را زیاد میکند.
– حرارت بدن را کاهش میدهد.
– چاقکننده است و برای آنهایی که میخواهند وزن اضافه کنند بسیار مفید است. بدین منظور میتوان آن را با شیر مخلوط کرد و در بین غذاها خورد.
– انجیر (تازه یا خشک) یبوست را برطرف میکند و یکی از بهترین میوهها برای تمیز کردن روده بزرگ و رفع یبوست است. در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده میکردند.
– مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست موثر است، لذا میتوان ۳ یا ۴ انجیر تازه را چهار قطعه کرد و در نیم لیتر شیر جوشاند تا بپزد و آن را با ۱۲عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.
– برای درمان ناراحتیهای سینه حدود ۲۰ گرم از خرما، عناب، انجیر خشک و موز را با هم مخلوط کرده و آسیاب میکنند. سپس این پودر را با یک لیتر آب میجوشانند تا حجم آن به نصف برسد. از این جوشانده میتوان به مقدار سه فنجان در روز مصرف کرد.
– جوشانده انجیر خشک درمانکننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی، ذاتالریه، ذاتالجنب، سرخک، مخملک و آبله است.
– جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف میکند.
– برای برطرف کردن سیاه سرفه، برونشیت و ذاتالریه از «قهوه انجیر» استفاده کنید. برای درست کردن این قهوه، انجیر خشک را ابتدا بو میدهند و سپس آن را آسیاب میکنند تا به صورت پودر درآید.
- انجیر دستگاههاضمه را تقویت میکند.
– انجیر برای درمان سوءهاضمه مفید است.
– سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است.برای تهیه سوپ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید.
– برای برطرف کردن ورم گلو، ۵۰ گرم انجیر زرد را در ۵۰۰ گرم شیر ریخته و مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره کنید و مقداری از آن را نیز بنوشید. میتوانید آن را با عسل هم شیرین کنید.
– انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است.
– یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه است. این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بین میبرد.
– انجیر را میتوان همراه با میوههای دیگر مصرف کرد. انجیر با میوههای اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست.
– انجیر برای آنهایی که قند خونشان پایین میآید و یک دفعه احساس ضعف میکنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب میشود.
– خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی میشود.
– انجیر تقویتکننده کبد است.
– برای برطرف کردن ورم بناگوش و دملها، ضمادی از انجیر خشک با آرد جو و گندم درست کنید و روی ورم دمل بگذارید.
– دم کرده انجیر با شنبلیله، برای سینه درد مفید است.
– برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت ۹ روز در سرکه خیس کنید و هر روز پنج عدد از آن را با سرکه بخورید.
– هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچهها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاستهاند و دوره نقاهت را میگذرانند، بسیار مفید است.
– سرشار بودن انجیر از پتاسیم، تامینکننده سلامتی کودکان ضعیف و کمخون و بیاشتها است.
– اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط کنید و بخورید، برای زخم معده بسیار مفید است.
– انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیاییت بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.
– شربت انجیر، تسکیندهنده دردهای گلو و سرفه است.
– انجیر میوهای بهشتی است که بواسیر را قطع میکند.
– انجیر نقرس را معالجه میکند.
-انجیر برای باد قولنج مفید است. در روز از آن زیاد بخورید، ولی در شب کم بخورید.
– انجیر بوی بد دهان را از بین میبرد؛ استخوان را محکم میسازد؛ باعث رویش مو میشود و درد را بر طرف میکند.
مضرات
– انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی که کبد ضعیف دارند، باید انجیر را با گردو بخورند.
– زیادهروی در مصرف انجیر باعث نفخ شکم و اسهال میشود و برای چشم نیز مضر است.
– انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضر است.
– انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضر است.
– زیادهروی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیانآور است و خنثیکننده زیان آن، کرفس است.
-انجیر مسکن اعصاب، افزایشدهنده قوای جنسی، تقویتکننده هوش و حافظه، محکمکننده استخوانها و برطرفکننده التهاب آنها است.
– مصرف انجیر برای کاهش علائم بیماریهایی مانند گلودرد، عفونتهای ریوی و سینه درد همراه با تب و سرفه، بسیار توصیه میشود. برای این منظور کافی است چند عدد انجیرخشک را در شیر یا آب بپزید و به حالت گرم مصرف کنید
تراکم بیشتر استخوان ها با خوردن انجیر – تربچه
خوشمزه و شیرینه
زیاد نخورید اسهال میاره