استفاده از کیوی چه تاثیراتی بر سلامتی ما میگذارد و خاصیت های آن برای بدن به چه صورت می باشند برای درمان چه بیماری هایی می توانیم کیوی مصرف کنیم و آبا مصرف آن با پوست ضرری برای بدن دارد یا خیر؟در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت
کیوی یکی از مهمترین میوههایی است که در فصل پاییز در دسترس است و به دلیل محتوای بالای ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
استحکام لثه و کاهش کلسترول، اسید اوریک و تریگلیسیرید را از دیگر اثرات مصرف کیوی می باشد
وجود آنزیمهایی برای هضم غذا و پروتئین در کیوی، اگر کیوی بعد از غذا مصرف شود میتواند به هضم غذا کمک کند.
آنتی اکسیدان موجود در کیوی می تواند از انواع سرطان ها خصوصا سرطان دستگاه گوارش پیشگیری نماید.
دانههای سیاه موجود در کیوی ، این دانهها به دلیل فیبر بسیار بالایی که دارند برای افرادی که دچار یبوست هستند نقش ملین دارد و استفاده از آن قبل از خواب می تواند به حرکات دودی دستگاه گوارش کمک کند.
مصرف دو عدد کیوی متوسط در روز معادل یک واحد میوه با 60 کالری انرژی است، البته مصرف زیاد از حد کیوی میتواند برای دستگاه گوارش مشکلاتی ایجاد کند.
مصرف کیوی برای کودکان زیر یکسال توصیه نمیشود، این میوه ممکن است حساسیت زا باشد.
در طب سنتی کیوی میوهای صفرابر است و به همین دلیل مصرف زیاد آن برای افرادی که سنگ صفرا دارند توصیه نمیشود.
مصرف کیوی با پوست ممنوع :
مصرف کیوی با پوست برای دستگاه گوارش مناسب نیست و اگرچه توصیه می شود اکثر میوهها با پوست مصرف شوند، اما این برای میوههایی است که پوست نازک و نرم دارند.
میوه کیوی از دید آزمایشگاه
کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است.
همچنین دانههای سیاه آن حاوی ویتامین D است.
کیوی همچنین دارای ویتامین A ویتامینهای B۱، B۲، B۳ و سایر ویتامینهای گروه ب میباشد.
کیوی از میوههای بسیار کم کالری است. در ۱۰۰ گرم کیوی ۴۷ کالری وجود دارد. و از جهت میزان کالری همردیف زردآلو و نارنگی است.
مقدار پتاسیم آن از موز بیشتر است.
از میزان منیزیم بسیار بالایی نیز برخوردار است و به همین خاطر نیز امکان مبتلا شدن به بعضی از سرطانها و بیمارهای قلبی را کاهش میدهد.
همچنین دارای مس، آهن و فسفر است. کیوی میوهای است که مواد غذایی بالا و در صد کالری بسیار پایینی دارد، از اینرو میتوان آن را در رده میوههای بسیار مفید قرار داد.