c51600ab-2e76-4957-a808-913f217a8454_lab-large

آیا تا کنون نام روغن  ایمرسیون به گوشتان خورده است ؟از کاربردهای این روغن صنعتی اطلاعی دارید و میدانید در چه زمینه هایی کاربرد دارد این روغن بیشتر در آزمایشگاههای مراکز صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد در ادامه درباره این روغن بیشتر خواهیم گفت

کلمه ایمرسیون یعنی غوطه ور شدن. روغن ایمرسیون روغنی است که قبلا از گیاه سدر گرفته می شد اما امروزه انواع صنعتی آن با کاربرد بهتر ساخته شده است. این روغن در هنگام استفاده از لنز شئی ۱۰۰ میکروسکوپ برای اصلاح شکست نور و ایجاد وضوح بیشتر بر روی لام ریخته می شود و چون لنز ۱۰۰ میکروسکوپ با این روغن تماس می یابد به آن ایمرسیون گویند

بیشترین بزرگنمایی که یک میکروسکوپ نوری میتواند داشته باشدحدود ۱۰۰۰X است که عدسی های شیئی با بزرگنمایی ۱۰۰برابر وقتی که با عدسی چشمی ۱۰ همراه میشوند، این بزرگنمایی را ایجادمی کنند.حتی در ۱۰۰۰Xهم تصویر واضح و شفاف تنها درحالتی ممکن است که هر بیت از نور موجود مستقیماً از لنز عبور کرده و باعث تشکیل تصویر در چشم مشاهده گر شود؛روغن ایمرسیون نقش مهمی در ایجاد بیشترین مقدار نور عبوری دارد که تصویر را می سازد.در فضای مابین عدسی شیئی و لام نمونه نور به علت تغییر ضریب شکست(هوا=۱٫۰وشیشه=۱٫۵)،دچار شکست میشود و ازمسیرش منحرف میشود. با کاهش دادن میزان انحراف پرتوهای نور، مقدار نور بیشتری وارد لنز خواهد شد و نور بیشتر، تصویر واضح تر را بوجود میاورد. قرار دادن ماده ای با ضریب شکستی تقریبا برابر با شیشه در فضایی که هوا وجود دارد، نور بیشتری را به سمت عدسی شیئی هدایت میکند و تصویر واضح تری ایجاد میکند.روغن ایمرسیون همان ماده است

وقتی پرتو نور از هوا گذرکرده و به شیشه میرسد میشکند و وقتی از شیشه به هوا بر میگردد دوباره پرتو نور شکسته و به جای اول خودبر میگردد. این موضوع در درشت نمایی کم اثر زیادی ندارد اما دردرشت نمایی بالا این شکست نور نه تنها باعث محدودیت میزان نوری است که به عدسی میرسد بلکه باعث محدودیت قدرت عدسی میشود. این شکست نور و محدودیتهای آن را با کمک روغن و حذف هوای بین عدسی شیئی و لام کنترل می کنیم چون خاصیت اپتیک روغن مثل شیشه است.

بدین ترتیب به جای این که نور از شیشه به هوا رفته و بشکند و دوباره از هوا به شیشه برگردد گویی تماما ازشیشه عبورکرده است.این روغن باعث ایجاد بالاترین قدرت تفکیک میکروسکوپ می شود.

از آن جا که ضریب شکست روغن ایمرسیون با عدسی ۱۰۰ ، برابر است، نوری که از منبع نور میکروسکوپ آمده و از نمونه عبور کرده است، به سمت عدسی هدایت می‌شود. اما در صورتی که از روغن استفاده نکنیم، هوا با ضریب شکستی متفاوت باعث پراکنده شدن اشعه‌ها شده و به خاطر فاصله‌ی کانونی کوتاه عدسی، نور چندانی به آن نمی‌رسد.

استفاده از روغن ایمرسیون قدرت تفکیک ، روشنایی و شفافیت تصویر را افزایش می دهد.