اگر بخواهیم عوارض مصرف نمک و شکر را کنار هم بگذاریم و نگاهی به آن بکنیم؛ مجموعه ی کامل و البته سرسام آوری از بیماری ها را میتوانیم کنار هم ببینیم. نمک و شکر یا بهتر است بگوییم این هروئین های خوراکی در ایران بسیار طرفدار دارند و این قضیه نگران کنندست. در ادامه میخواهیم نگاهی کلی به عوارض نمک و شکر داشته باشیم و در آخر چند جایگزین مناسب برای آن ها به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
عوارض مصرف نمک زیاد چیست؟
مصرف نمک زیاد سبب ابتلا به فشار خون بالا، سکته قلبی، سکته مغزی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم، ادم یا ورم می شود.
چگونه از بروز عوارض ذکر شده جلوگیری نماییم؟
۱- از میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می کنید بکاهید.
۲- از نمکدان در سر سفره استفاده نکنید.
۳ – از مصرف غذا های کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده به علت داشتن نمک زیاد خودداری کنید.
۴- از مصرف غذا های شور مثل آجیل شور، انواع فرآورده های غلات حجیم شده، چیپس، انواع ترشی ها، انواع شور نظیر خیار شور و کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس اجتناب کنید.
جایگزین مناسب نمک در غذاها چیست؟
از طعم دهنده هایی مثل آویشن، شوید، سیر، آب لیمو ترش ،گلپر یا آب نارنج و … به جای نمک استفاده کنید.
مصرف زیاد شکر چه عوارضی برای بدن دارد؟
۱-مصرف زیاد شکر در جذب عناصر کلسیم و منیزیوم در بدن اختلال ایجاد می کند. چنانچه شما یک لیوان شیر را با کیک یا شکلات میل کنید هیچ کلسیمی در استخوان های شما ذخیره نخواهد شد چرا که بدنتان در جذب کلسیم دچار مشکل خواهد شد.
۲- مصرف زیاد شکر مقدار عناصر کروم و مس بدن را کاهش می دهد.
۳- شکر عامل اصلی سنگ مثانه می باشد.
۴- عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه مصرف شکر است و شکر به کلیه ها آسیب می زند.
۵- شکر باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا می گردد.
۶- شکر می تواند سبب تصلی شرایین و گرفتگی عروق شده و شانس ابتلا به سکته را در فرد مصرف کننده بالا ببرد.
۷- مصرف شکر توسط کودکان سبب کاهش سطح هوشی و راندمان تحصیلی آن ها می شود .
۸- مصرف زیاد شکر سبب پیری زودرس پوست می شود .
جایگزین های مناسب برای شکر چیست؟
۱- عسل
۲- شیره انگور. توت یا خرما
۳- توت
۴- خرما