شاید شما هم به این باور باشید که شکل و فرم غذا و ظرفی که در آن غذا سرو میشود میتواند در اشتها و روحیه انسان برای خوردن غذا تأثیر داشه باشد.اما برای کودکان کمی متفاوت است، بیشتر برای کودک باید سعی داشته باشید از ظروفی استفاده کنید که پلاستیکی نباشند، چرا که مواد شیمیایی به کار رفته شده در ظروف پلاستیکی مناسب حال کودک نیست و به او آسیب میزند. در ادامه با ما همراه باشید تا در انتخاب ظرف غذای کودکان کمکتان کنیم.
نوعی ماده شیمیایی است که نزدیک به 40 سال است برای سختتر کردن پلاستیک مورد استفاده قرار گیرد.
این ماده شیمیایی همه جا هست، از سیدیهای فشرده گرفته تا بطریهای آب و یا حتی غذاهای کنسروی، بیش از 90 درصد ما هماکنون در بدن خود BAP داریم.
BPA را میتوان از طریق گرد و غبار موجود در هوا نیز جذب کرد.
معمولا در بطریهای شیر کودکان خردسال، فنجانها، ظروف کوچک و سایر وسایل جانبی و ظروف غذای مخصوص کودکان، BPA به کار رفته است.
برخی از کارخانههای تولید ظروف غذای کودک، استفاده از BPA را قدغن کردهاند، اما چرا استفاده از این ماده شیمیایی ممنوع شده است؟
برخی از متخصصان میگویند BPA تأثیر مستقیم روی مغز، رفتار و غدد پروستات دارد.
برخی از خطرات ناشی از استفاده از BPA
– سطح هورمونها: برخی از دانشمندان میگویند، BPA درست مثل یک هورمون در بدن عمل میکند و تعادل سایر هورمونها را از بین میبرد. BPA روی هورمون رشد در جنین، نوزادان و کودکان اثر میگذارد.
– مشکلات رفتاری و ذهنی: بعد از بررسی برخی مدارک و شواهد، گروهی از دانشمندان نتیجه گرفتند که BPA بر روی ذهن و رفتار نوزادان و کودکان خردسال اثر میگذارد.
– سرطان: مطالعات روی حیوانات نشان میدهد که رابطه مستقیمی بین BPA و سرطان وجود دارد.
– بیماریهای قلبی: افزایش میزان BPA در بدن ارتباط مستقیمی با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی دارد.
اغلب ظرفهای غذا و نوشیدنی برای کودکان، پلاستیکی هستند و ممکن است به نظر بیشتر ما بیخطر و سالم باشند در حالیکه اینگونه نیست.
ظروف پلاستیکی یا شیشهای، کدام یک مناسبتر است؟
اگر میخواهید مدت زمان بیشتری غذا را نگهداری کنید، یا اینکه غذا را برای گرم کردن داخل مایکروویو قرار دهید و غذایی که داخل ظرف میگذارید دچار تغییر طعم و بو نشود، بهتر است از ظروف شیشهای استفاده کنید.
اما چنانچه میخواهید از ظروف ارزانتر استفاده کنید و ظرف مورد نظرتان سبکتر باشد و راحتتر حمل شود، ظروف پلاستیکی مناسبترند.
علاوه بر انتخاب ظروف غذای مناسب، باید نکات دیگری را نیز مدنظر داشته باشید؛ مثل سردی و گرمی غذا.
چند نکته درباره خرید ظرف غذای مناسب برای کودک
1- برای خرید ظرف غذای مناسب برای کودک خود، به فروشگاههای بزرگ بروید. خرید کردن از مغازههای کوچک را فراموش کنید.
چرا که انتخابهای محدودتری خواهید داشت. در واقع خرید ظروف نازک و ارزان قیمت نوعی پول حیف کردن است. در عوض به فروشگاههای اصلی و بزرگ بروید و ظروف با کیفیتتر تهیه کنید.
2- قبل از خرید یک سوال از خودتان بپرسید: «آیا این ظرف قابلیت آن را دارد که حداقل 500 بار مورد استفاده قرار بگیرد؟»
3- از ظروف مربعی شکل استفاده کنید. ظروف مربعی و مستطیلی بهتر از ظرفهای دایرهای هستند و این روزها تعداد بیشتری از آنها تولید میشود.
4- از ظروف خیلی بزرگ استفاده نکنید. ظروف بزرگ خیلی کاربرد ندارند و ظروف کوچکتر بیشتر به کار میآیند.
5- ظروف پلاستیکی ارزان قیمتتر هستند ولی عمر کوتاهتری هم دارند ولی برعکس آنها، ظروف شیشهای و فلزی دوام بیشتری دارند.
6- به کاربرد ظروف توجه کنید. آیا میخواهید مواد غذایی مورد نظرتان را فریز کنی