rosemary

رزماری یک ادویه خوب برای غذاهایتان به شمار میرود همچنین یک داروی گیاهی مناسب برای رفع ریزش مو و توقف آن است می توانید از خاصیت های مختلف آن بهره مند شوید در ادامه ارزش تغذیه ای این گیاه را بررسی خواهیم کرد

با نگاهی به گذشته در می یابیم که همواره استفاده از گیاهان به عنوان طعم دهنده و خواص درمانی آن مورد توجه قرار داشته است. یکی از گیاهانی که از آن هم به لحاظ طبی و درمانی و هم به عنوان طعم دهنده بسیار استفاده می شود، رزماری است. این گیاه خواص درمانی بسیاری دارد که در مطلب همه چیز در مورد گیاه رزماری (1) به آن پرداختیم و در این مطلب به بیان سایر خواص این گیاه می پردازیم.

ارزش تغذیه ای 100 گرم رزماری تازه

ارزش تغذیه ای رزماری

ارزش غذایی رزماری

استفاده از گیاه رزماری در آشپزی

سالیان دراز است که مردم نواحی مختلف جهان از گیاه رزماری بصورت تازه و یا خشک کرده آن در غذاهای خود استفاده می کنند به طور مثال از پودرخشک شده این گیاه می توان در موارد زیر استفاده کرد:

استفاده از این گیاه به عنوان چاشنی مرغ، ماهی و گوشت: قبل از پختن مرغ یا ماهی یا گوشت 1 قاشق چای خوری رزماری خشک، 1 قاشق چای خوری مریم گلی خشک، 1 قاشق چای خوری مرزنجوش، 1 قاشق چای خوری آویشن خشک، نصف قاشق چای خوری نمک و نصف قاشق چای خوری فلفل، را با هم مخلوط کرده بر روی سینه مرغ، ماهی یا گوشت بمالید.

• استفاده از گیاه خشک شده آن در پوره سیب زمینی

طعم دهنده پیتزا: قبل از پختن پیتزا 1 قاشق چای خوری از رزماری خشک شده را روی پیترا خود بپاشید.

املت رزماری: از خشک شده این گیاه می توانید در تهیه املت استفاده کرد.

چای رزماری

چای رزماری آسانترین روش برای استفاده از این گیاه مفید است. شما می توانید صبح خود را با یک فنجان چای رزماری آغاز کنید . این چای به شما انرژی داده شما را آرام و هوشیار می سازد. این چای به شما کمک خواهد کرد از میگرن، سو هاضمه سرما خوردگی و آنفولانزا در امان باشید . تعدادی از برگ های شسته شده رزماری را به مدت 5-8 دقیقه بجوشانید سپس مقداری آبلیمو و عسل به آن اضافه نمایید و نوش جان نمایید.

همچنین مطالعه کنید: راه های تشخیص عسل طبیعی و مرغوب

موارد احتیاط در مصرف گیاه رزماری

 ایمن بودن مصرف این گیاه در کودکان بررسی نشده است. بهتر است این گیاه در افراد زیر 18 سال مصرف نشود. مصرف آن به عنوان ادویه غذا بلامانع است. 
 روزانه از خشک شده آن بیش از 4-6 گرم استفاده نکنید. 
 روغن این گیاه را به صورت خوراکی مصرف نکنید.
 بهتر است در دوران بارداری این گیاه مصرف نشود زیرا مقادیر زیاد این گیاه سبب افزایش انقباضات رحم و سقط جنین می شود. 
 بهتر است در مبتلایان به فشار خون بالا، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو (بیماری های التهابی دستگاه گوارش) و افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین، آسپرین مصرف می کنند و یا افرادی که داروهای کاهنده قند خون می خورند این گیاه مورد استفاده قرار نگیرد.

عوارض جانبی گیاه رزماری

مصرف در دوزهای بالا دارای عوارض جانبی مانند: استفراغ، گرفتگی عضلات بدن و در برخی موارد تجمع مایع در ریه و حتی کما است.