به تازگی محققین روشی تازه برای کنترل تومورهای سرطانی کشف کرده اند طی آزمایشات مختلف روی بیماران سرطانی که به متاستاز مبتلا شده اند به نتایج مفیدی دست یافته اند و امیدی تازه برای نجات جان مبتلایان به این سرطان خطرناک به وجود آمده است
مطالعه جدید منتشر شده در مجله انکولوژی آنلاین JAMA نقش جهش گیرنده های استروژن در بیماران مبتلا به سرطان سینه متاستاز دهنده را مورد بررسی قرار داده است.
فعال شدن گیرنده های استروژن (ER) از مهم ترین ویژگی های سرطان های سینه است. درمان به کمک مهار کننده آروماتاز (AI) برای کاهش استروژن، روشی موثر برای کنترل تومور و کاهش خطر مرگ و میر در این بیماران می باشد.
نتایج گزارشات بدست آمده از بیماران مبتلا به سرطان سینه دارای گیرنده استروژن (ER) مثبت که با مهارکننده آروماتاز درمان می شوند، می تواند بسیار متفاوت باشد و در برخی از موارد ممکن است پس از چندین ماه یا سال بیماری مجددا عود کند.
دکتر سرات چاندارلاپاتی (SaratChandarlapaty) از مرکز سرطان (Sloan Kettering) در شهر نیویورک و همکارانش، سلول های فاقد ماده ژنتکی (DNA) 541 بیمار شرکت کننده در یک آزمایش بالینی را به منظور بررسی شیوع جهش و امکان ارتباط آن با نتایج زیان آور آن ، مورد مطالعه قرار دادند.
بر اساس گزارشات این تحقیق، ۲۹ درصد از بیماران دارای جهش در گیرنده های استروژن هستند که منجر به افزایش خطر مرگ در آن ها می شود.
نتایج این تحقیق نشان دهنده این است که، جهش در گیرنده های استروژن در افراد مبتلا به سرطان سینه متاستاز دهنده که با کمک مهار کننده آروماتاز تحت درمان قرار گرفته اند بسیار شایع است و نیاز به بررسی جدی و دقیق تری دارد.
مترجم: مهسا امام پور
لینک منبع