بعضی از کودکان هستند، در مواقعی که نباید دچار دلهره میشوند و خجالت میکشند، به طور مثال مواقعی که آشنایی را در خیابان میبینند. در همه حال کودکان خجالتی کم رو هستند ولی وظیفه پدر و مادر این است که کودک خجالتی را اجتماعی تربیت کند تا در بزرگسالی بتواند حق خود را طلب کند. ولی مسئله ای که برای رسیدن به این مهم نیاز این است که هرگز به کودکتان نگویید خجالتی. در ادامه با ما همراه باشید تا علت را عنوان کنیم.
فرید توکلیان روان شناس و مشاور در گفتگو با خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: رفتار والدین در برخورد با کودک خجالتی بسیار مهم است و هنگام روبرو شدن با دیگران هرگز نباید برچسب خجالتی بودن به او زده شود زیرا در این شرایط او حس می کند چیزی غیرطبیعی در وجودش است که موجب شرمندگی پدر و مادرش می شود و از این بابت خود را گناهکار می داند.
وی ادامه داد: این احساس گناه باعث گوشه گیری بیشتر کودک می شود و هنگام خجالت کشیدن او از اطرافیان، بهترین کار این است که در آن شرایط انتظار خود را از وی بازگو کنید به عنوان مثال به فرزندتان بگویید که فلانی دوست دارد تو را بغل کند و ببوسد، تو هم او را ببوس.
توکلیان اضافه کرد: والدین باید بدانند که هرگز نباید کودک را به زور مجبور به آشنایی با محیط جدید و دیگران کنند و اجازه دهند خودش به آرامی این روند را طی کند، حتی ممکن است آشنا شدن بچه ها با شرایط جدید مانند رفتن به مهدکودک و پذیرفتن وظایف خود، یک ماه به طول بینجامد.
این روان شناس در پایان تصریح کرد: هیچ گاه نباید به کودک جمله”خجالت نکش” گفته شود زیرا موجب تشدید این رفتار می شود همچنین اجبار به برقراری ارتباط با دیگران موجب پناه گیری بیشتر وی به درون خودش است و باعث می شود تا او در کسب مهارت های اجتماعی دچار مشکل شود.