تحقیقات زیادی با موضوع آلزایمر در دست پزشکان و محققان میباشد. معمولا با سخت کوشی های فراوان و استفاده از تجهیزات مربوطه این تحقیقات نتیجه میدهند. همین اوخر محققین کشورمان دریافتند که عامل سمی آلزایمر با عامل اختلال چشمی مشترک است. در ادامه گفت و گویی که با دکتر کوروش شاه پسند، عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان انجام شده را در اختیارتان خواهیم گذاشت تا به کلی از این موضوع سر در بیاورید. با ما همراه باشید.
دکتر کوروش شاه پسند، عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص طرح خود با عنوان «بررسی عامل سمیت در بیماریهای عصبی» اظهار داشت: در سال ۹۴ موفق به کشف عامل اصلی بیماری آلزایمر شدم از این رو درصدد هستم تا با تحقیقات بعدی با سایر محققان کشور در راستای درمان آلزایمر گام برداریم.
وی با بیان اینکه اکنون این تحقیقات را در ایران با همکاری محققان رویان و دانشگاههای برتر ایران انجام می دهیم، عنوان کرد: در این تحقیق، به نتیجه رسیدیم که شاید عامل بیماری آلزایمر در بقیه اختلالات عصبی هم موثر باشد؛ سایر اختلالات عصبی می تواند شامل پارکینسون، اختلالات مغزی، ماکولا، اختلالات شبکه ای بینایی، دیابت، سندروم داون و ام اس و… باشد.
وی با اشاره به روند این تحقیقات خاطر نشان کرد: ما توانستیم فاکتورهایی را که در آلزایمر نقش دارند مورد آزمون قرار دهیم که ببینیم این فاکتور در سایر بیماری های عصبی نیز تاثیر گذار هست یا خیر.
شاه پسند ادامه داد: اگر به این نتیجه برسیم که عامل بیماری آلزایمر در سایر بیماری های عصبی نیز حضور دارد می توانیم راهکاری برای درمان آنها ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از نتایج تحقیقاتمان نشان داد که عامل بیماری آلزایمر در بیماری تخریب شبکیه چشم نقش مهمی ایفا می کند، اظهار داشت: در واقع عامل سمی آلزایمر با عامل اختلال چشمی مشترک است.
وی تاکید داشت: هنوز در سایر بیماریهای عصبی نتوانسته ایم این عامل را کشف کنیم تا با قطعیت در این خصوص شفاف سازی کنیم.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان، با تاکید بر اینکه این تحقیقات نیاز به زمان زیادی دارد، گفت: این تحقیقات بیشتر با همکاری مراکز درمانی، بیمارستان لبافی نژاد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تهران و… انجام می گیرد.
وی افزود: در واقع ۴ یا ۵ ماه طول می کشد تا ببینیم عامل سمی آلزایمر در سایر بیماری ها نقش دارد یا خیر.
منبع: مهر