اگر قصد دارید برای لباس و سایر وسایل شنا هزینه بیشتری بپردازید، حتما به یک فروشگاه معتبر مراجعه کنید؛ حتی اگر برای خرید سراغ مغازههایی در اطراف باشگاه یا محل زندگیتان میروید هم باید نکاتی را مد نظر داشته باشید.
بعضی از لباسهای شنا بندهایی برای تنظیم دارند که این امکان را به شما میدهند تا قبل از وارد شدن به آب سایز آن را تنظیم کنید تا در ناحیه قفسه سینه فشردگی احساس نکنید.
حتما بعد از هر بار مراجعه به استخر وسایل شنا را با شویندههایی مناسب و حتی ملایم مثل شامپو بچه بشویید.
بهترین مایو
مایو حساسیت پوستی کمی ایجاد میکند اما هستند کسانی که با پوشیدن لباس شنا هم پوستشان قرمز و ملتهب میشود. بهترین انتخاب برای لباس شنا که حساسیت کمتری برای پوست ایجاد میکند مدلهایی است که درصد نخ بیشتری دارند. مسلما چه شناگری حرفهای باشید چه مبتدی به یک لباس مناسب احتیاج پیدا خواهید کرد چرا که توجه به لباس از مهمترین آیتمها برای شنا است. این لباس در قسمت نیمتنه بالایی باید کاملا به بدن بچسبد و هیچ پستی و بلندی نداشته باشد؛ ضمن اینکه نباید خیلی هم تنگ باشد.
مایوها جنسهای مختلفی دارند و پارچه غالب آنها نایلونی است؛ به همین خاطر است که بیشتر مایوها چه نوع زنانه و چه مردانه بیشتر از همین جنس در بازار موجود است.
زیرانداز
به فکر تهیه یک زیرانداز مناسب باشید. زیراندازهایی مقاوم در مقابل آب در بازار موجود است. فقط مراقب باشید که سراغ نوع نایلونی آن نروید چون زیر آفتاب عرق خواهید کرد.
مراقب موها باشید
ابعاد کلاه شنا بسیار مهم است. اگر کلاه مناسبی انتخاب کنید تا مدتها با شما خواهد بود؛ در غیر این صورت از استفاده از آن صرفنظر خواهید کرد. کلاه شنا نباید خیلی تنگ باشد که سر را تحت فشار قرار دهد. همچنین باید موها را کامل بپوشاند تا از آن بیرون نزند. کلر آب استخر موهایتان را کدر و خشک میکند؛ به همین خاطر کلاه از آن وسایلی است که هر شناگر حرفهای یا غیرحرفهای باید یکی از آن را داشته باشد.
کیف شنا
آخرین وسیلهای هم که به آن احتیاج دارید یک کیف شنای مناسب است که تمامی این وسایل را داخل آن قرار دهید. کیف انتخابی شما حتما باید قابل شستوشو باشد.
چشمهایتان را بپوشانید!
حتی اگر چشمهایی سالم دارید باز هم باید از یک عینک مناسب مطابق با فرم صورتتان استفاده کنید. در غیر این صورت کلر و انواع قارچهای موجود در آب به چشمهایتان آسیب میزند. بسیاری از افرادی که چشمهایی ضعیف دارند با تهیه یک عینک شنای مناسب و سپردن آن به یک عینکساز از او میخواهند تا شیشهای مناسب با نمره چشمهایشان را داخل فریم بیندازد تا در زمان شنا از آن استفاده کنند. قبل از خرید، حتما عینک را به چشمهایتان بزنید. عینک شنا باید فریمی مناسب و شیشهای صاف داشته باشد تا در زاویه دید اختلال ایجاد نکند.
اگر به صورت مداوم شنا میکنید حتما با دماغگیر از ورود آلودگیهایی مثل مواد شوینده و… به آن جلوگیری کنید. چرا که ورود این مواد به مجاری تنفسی در طولانیمدت آسیبزاست.
مراقب گوشهایتان باشید
بسیاری از افرادی که در طول تابستان شنا میکنند استفاده از گوشگیر را الزامی نمیدانند. خیلیها فکر میکنند یک کلاه شنای خوب جایگزین مناسبی برای گوشگیر هم است اما این باور صحیح نیست چون تنها با این وسیله میتوانید جلوی نفوذ کامل آب به گوشهایتان را بگیرید؛ به خصوص اگر گوشهایی حساس دارید. همچنین بعد از شنا حتما گوشهایتان را تمیز کنید و با باد ملایم سشوار آن را خشک کنید.
زیر دوش و اطراف استخر حتما دمپایی به پا داشته باشید و کمخطرترین نوعی را که منجر به سر خوردن نمیشود تهیه کنید.