همه ی ما حداقل یکبار نام زنجبیل را شنیده ایم. اما باید در استفاده از زنجبیل کوشا باشیم. این گیاه ریشه در تاریخ داروئی ایران باستان دارد و از ایران به یونان و از آن جا به کشورهای غربی معرفی شده است. در آن زمان از زنجبیل برای اسهال و شلی شکم استفاد میکردند. التهاب روده یکی از بیماری های خطرناک است که میتواند منجر به سرطان روده شود ولی با مصرف زنجبیل، از این اتفاق میتوان پیشگیری کرد.
محققان زنجبیل تازه را به نانوذره ای تبدیل کرده اند که می تواند در درمان بیماری های مزمنی مانند بیماری التهاب روده یا مبارزه با سلول های سرطانی سودمند باشد. این مطالعه اولین تحقیق مشترک بین محققان مرکز پزشکی آتلانتا و دانشگاه جرجیا است.
مطالعات پیشین محققان نشان داده بود، این گیاه دارای خاصیت ضد التهاب بوده و می تواند در درمان بیماری های گوارشی سودمند باشد.
اما این بار ، مطالعه محققان با توجه و بررسی خاص ریشه زنجبیل تازه آغاز شد. در ادامه از دستگاه سانتریفیوژ و همچنین پراکندگی فراصوت برای تبدیل زنجبیل به ذرات ریز حدودا ۲۳۰ نانومتری استفاده شد.
سپس این ذرات را از طریق دهان به موش های آزمایشگاهی خورانده و در ادامه این ذرات توسط سلول های روده جذب شد. در حین این مطالعه، محققان پی به نقش زنجبیل در ترمیم التهاب های روده بردند.
نانوذرات ناشی از زنجبیل GDNP نیز در بهبود ناراحتی های کولن موثر هستند.
محققان معتقدند لیپیدهای موجود در نانوذرات زنجبیلی باعث ایفای این نقش می شوند. یکی از این لیپیدها، phosphatdic asid، فسفاتیدیک اسید بوده که در ساخت غشای سلولی نقش دارد.
این ذرات همچنین حاوی ترکیباتی مانند 6gingerol – و 6shogaol- هستند که در مقابله با اکسیداسیون، التهاب و سرطان کاربرد دارند.
نتایج این مطالعه در ژورنال biomaterials به چاپ رسیده است.
منبع: مهر