پروتئین از آن دسته مواد غذاییست که حتما باید وجود آن در رژیم غذایی رعایت شود چرا که بدن ما به شدت به اسید های آمینه نیازمند است و رفتار سلولی و تمام فعالیتهایی که در سلول انجام میشود بر عهده پروتئینها است. ولی مصرف پروتئین قاعده و قانون دارد و هر ماده غذایی به اندازه خود میتواند به بدن پروتئین برساند؛ پس چه بهتر که مواد غذایی سرشار از پروتئین را بشناسیم و از آن ها تغذیه کنیم.
برای این کار و تغذیه از پروتئین می توانید با خوراکی های زیر شروع کنید:
۱ مرغ آبپز و یا کبابی و انواع ماهی تازه بخارپز یا کباب شده
۲ گوشت چربی گرفته
۳ شیر و لبنیات کم چرب شامل ماست، پنیر و کشک
۴ استفاده از انواع حبوبات (عدس، لوبیا، ماش، باقلا و…) همراه با غلات
۷توصیه برای افزایش دریافت فیبر
فیبر بخشی از میوهها، سبزیها و دانههای خوراکی به ویژه حبوبات و غلات است که در بدن انسان هضم نمیشود. غذاهای پرفیبر به سیر شدن کمک میکنند و سبب میشوند غذا و به خصوص چربی کمتری مصرف شود.
مصرف فیبر موجب حجیم شدن مدفوع شده و در نتیجه خروج مدفوع راحتتر و سریعتر انجام شده و از بروز یبوست پیشگیری میکند. همچنین احتمال بروز بیماریهای روده مانند سرطان و بواسیر را کمتر میکند. از سوی دیگر فیبرها موجب کاهش کلسترول خون میشوند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهـش میدهند.
راههای افزایش دریافت فیبر عبارتاند از :
۱ مصرف روزانه سبزی خوردن، سبزیهای محلی یا سالاد (کاهو، کلم، گوجه فرنگی، خیار، هویج، فلفل دلمهای سبز و…) همراه با غذا
۲ مصرف میوههای تازه بهعنوان میان وعده وترجیحا استفاده از خود میوه به جای آب میوه
۳ استفاده از خشکبار (برگه زردآلو، کشمش و…) و سبزیهای تازه (هویج، گل کلم، خیار، گوجه فرنگی و…) بهعنوان میان وعده
۴ استفاده بیشتر از انواع حبوبات (لوبیا، عدس، ماش و نخود) در انواع سوپها و آشها
۵ استفاده از سبزیهایی مانند کاهو، گوجه فرنگی، جعفری و پیاز، کلم، فلفل دلمهای در ساندویچهای خانگی
۶ استفاده از سبزیها در بیشتر غذاها (ماکارونی، باقلا پلو، کلم پلو، سبزی پلو)، ماست و خیار، ماست و سبزی و انواع سوپها
۷ مصرف نانهای سبوسدار (نان سنگک، نان جو) به جای نانهایی که با آرد سفید تهیه شدهاند مانند نان لواش، بربری، نان فانتزی
منبع: سلامتی