وقتی خردسالان به انجام امور شخصی گرایش پیدا میکنند و تمایل به استقلال طلبی دارند مانع آن ها نشوید و اجازه دهید فرزندتان خودکفا باشد انگیزه و خلاقیت فرزندتان با این رفتارها ترغیب و تشویق خواهد شد اجزه دهید شخصیت و رفتار فرزندتان به این وسیله پرورش یابد.
امیر لطفی حقیقت روان شناس با بیان اینکه استقلال طلبی بخشی از فرایند رشد کودک است، اظهار داشت: استقلال طلبی گرایشی فطری در کودکان است که با نادیده گرفتن و سرکوب آن آثار مخربی بر شخصیت و رفتار کودک خواهد گذاشت. وی افزود: در مواقعی که والدین لجبازی و استقلال طلبی را تفکیک نمی کنند و با ممانعت پیاپی سعی در کنترل فرزند خود دارند استقلال طلبی و خودکفایی کودک به یک چالش بزرگ تبدیل می شود.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: والدین برای گذر از این مرحله از زندگی فرزندان خود باید تا جایی که امکان دارد مانع از انجام فعالیت های استقلال طلبانه کودک نشوند و با در اختیار قرار دادن امکانات خلاقیت و هوش هیجانی کودک را به اوج خود برسانند. وی افزود: برای آموزش و اصلاح رفتار کودکان باید با استفاده از الگوی رفتاری؛ مشاهده عواقب فعالیت های خطرناک را به آن ها گوشزد کنیم.
لطفی حقیقت با بیان اینکه کودک باید فرصت کافی برای انجام فعالیت ها را در اختیار داشته باشد، تصریح کرد: چنانچه فرزندان در مسیر استقلال طلبی، استقلال لازم را نداشته باشند عزت نفس آن ها کاهش یافته و در آینده جایگاه لازم را پیدا نمی کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
http://www.ninisite.com