محصولات ژنتیکی دستکاری شده باعث مسمومیت و آلرژی زایی ما می شوند بهتر است از این موادغذایی کمتر استفاده کنید و مانع بروز بیماری های ناشی از آن ها در بدنتان شوید مسمومیت ناشی از موامصرفی ژنتیکی در این موادغذایی خطرات جدی برای سلامتی تان در بر خواهد داشت.
یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مسمومیت و آلرژی زایی دو خطر مصرف محصولات دستکاری شده ژنتیکی برای بدن انسان است، تاکید کرد:« با توجه به اینکه بعضی از مقالات روی عوامل خطر این محصولات بر روی انسان اشاره می کنند در حال حاضر هیچ منبع علمی توصیه به مصرف هیچ یک از این محصولات را برای جامعه ندارند و همه آنها بحث می کنند که باید تحقیقات بیشتری بر روی آنها صورت گیرد.»
خدیجه رحمانی درباره محصولات دستکاری شده ژنتیکی(تراریخته ها) و و اینکه چه پژوهش هایی در اینباره شده و مصرف این محصولات چقدر می تواند برای انسان عوارض به دنبال داشته باشد، گفت:« با توجه به اینکه این محصولات دستکاری ژنتیکی شده اند و تغییراتی در دی ان ای مولکولی این ترکیبات ایجاد می شود این کار با اهداف متفاوتی صورت می گیرد از جمله اینکه می خواهند تولید را افزایش دهند، یا می خواهند ارزش تغذیه ای مواد غذایی را بالا ببرند که در مورد برنج طلایی بتاکاروتن آن را بالا برده اند همچنین ممکن است این کار برای افزایش مقاومت در برابر آفات گیاهی انجام شود بنابراین به منظور های مختلفی این دستکاری انجام می شود.»
وی ادامه داد:« از مجموعه مقالاتی که در مجلات علمی معتبر دنیا انجام شده است نشان داده شده است گرچه این اهداف وجود دارد و گرچه این مزایا را برای آنها قائل هستند اما هیچ یک از محصولات دستکاری شده ژنتیکی، ایمنی اشان برای انسان به اثبات نرسیده است به عبارتی ارزیابی خطر بر روی آنها صورت نگرفته است و مجموعه مقالاتی که ارزش های مختلف محصولات دستکاری شده را نشان داده است معمولا مطالعات حیوانی بوده و ما نمی توانیم نتایج مطالعات حیوانی را به طور کامل تعمیم به نمونه انسانی دهیم مگر اینکه اختصاصا مطالعات انسانی انجام شده باشد و یا به نوعی ارزیابی های خطراتشان شناخته شده باشد.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت:« خطراتی که برای محصولات دستکاری شده ژنتیکی مطرح می کنند با توجه به اینکه این نوع محصولات حاوی ژن های باکتری هستند مشخص نیست این ژن ها برای انسان مفید باشند یا خیر ضمن اینکه چون برای بدن انسان شناخته شده نیستند، ممکن است به عنوان یک ترکیب غیرطبیعی با بدن برخورد کنند و حتی بحث مسمومیت انسان با مصرف این محصولات مطرح است.بنابراین این نوع محصولات ممکن است از دو دیدگاه مضر باشد: یکی ایجاد مسمومیت به دلیل ژن باکتری ناشناخته برای بدن انسان، دوم بحث آلرژی زایی این محصولات است که حتی در برخی از مطالعات حیوانی در مورد نخودهای تراریخته بحث آلرژی زایی ریوی آنها به اثبات رسیده است.»
رحمانی خاطرنشان کرد:« با توجه به اینکه بعضی از مقالات روی عوامل خطر این محصولات بر روی انسان اشاره می کنند در حال حاضر هیچ منبع علمی توصیه به مصرف هیچ یک از این محصولات را برای جامعه ندارند و همه آنها بحث می کنند که باید تحقیقات بیشتری بر روی آنها صورت گیرد که می توانیم اینها را در جامعه انسانی تعمیم دهیم یا خیر. بنابراین هنوز به این مواد به عنوان مواد در دست تحقیق می توان اشاره کرد.»
وی درباره برنج تراریخته غنی شده با آهن گفت:« همانطور که اشاره کردم درباره اهدافی که در مورد این مواد به کار برده می شود یکی از این اهداف، افزایش ارزش تغذیه ای مواد غذایی است که به ویتامین آ یا همان بتاکاروتن اشاره کردم که ممکن است با آهن هم برنج را غنی کنند که البته برای افراد کم خون می تواند مفید باشد اما برای افراد عادی حتی آنهایی که نرمال هستند مفید نیست به ویژه مردان سنین بالا که با افزایش آهن در بدن روبرو هستند و زنان در سنین یائسگی که نیازی به افزایش مصرف آهن ندارند. بنابراین مصرف این نوع برنج فقط برای افرادی که کم خونی دارند می تواند توصیه شود ولی برای افراد عادی یا افرادی که در معرض خطر هستند نه تنها مفید نیست بلکه آهن زیادی می تواند به عنوان یک رادیکال آزاد باشد و به عنوان یک عامل خطر در بروز سرطان محسوب شود.»
وی در پاسخ به اینکه غنی سازی مواد غذایی مثل آرد را با آهن را داشته ایم که روش ایمن تری نسبت به برنج های تراریخته غنی شده با آهن که معلوم نیست چه بلایی بر سر بدن انسان می آورد، می باشد،شما فکر می کنید آیا بهتر نیست به روش های ایمن تری روی بیاورند تا اینکه مردم را به مصرف چیزی تشویق کنند که معلوم نیست چه بلایی بر سر مردم می آورد،گفت:« به نکته بسیار خوبی اشاره کردید.
همانطور که قبلا هم اشاره کردم درباره مواد تراریخته شده چون از ژن های باکتری استفاده می شود و تغییر دی ان ای داده می شود این ترکیبات برای بدن انسان شناخته شده نیست و حتی برنج غنی شده با آهن را هم نمی توانیم توصیه کنیم بنابراین همانطور که شما هم اشاره کردید آرد غنی شده با آهن در جامعه ما بخصوص برای اقشار آسیب پذیر که نان غذای عمده آنها می باشد روش ایمن تری است که البته آن هم فقط برای اقشار در معرض خطر می تواند مفید باشد و مشکلی هم ایجاد نکند.»
وی در پایان تاکید کرد:« نمی توان مصرف مواد دستکاری شده ژنتیکی برای جامعه توصیه کرد.»
http://www.salamatnews.com