سوزن سوزن شدن پا ناشی از چه مشکلاتی درون بدن افراد پدید می آید برای پیشگیری از این عارضه از چه روش هایی می توانیم کمک بگیریم احساس درد در کف پا و سوزش در نوک انگشتان خبر از چه بیماری هایی درون بدن ما میدهد.مشکلات گردش خون و اختلالات عصب می تواند عامل بروز این مشکل باشد.
خواب رفتگی و سوزش کف پا ،اصطلاح پزشکی است که برای احساس گرمی ,درد ،, گزگز , سوزن سوزن شدن یا احساس سوزش در پا به کار می رود .این احساس میتواند خفیف تا شدید،کوتاهمدت یا مزمن باشد.
علل سوزش پا متعدد است از خستگی ساده گرفته تا شرایط جدیتر مانند آسیبدیدگی عصب یا اختلال در گردش خون؛ بنابراین، علت اساسی بروز این مشکل هر چه زودتر باید تشخیص داده شود تا از آسیبدیدگی درازمدت جلوگیری شود.سوزش پا در همه گروههای سنی، دیده می شود به ویژه افراد بالای 50 سال. دیابت، آسیب عصبی و آسیب دیدگی ناحیه کمر میتواندباعث نوروپاتی یا از دست دادن احساس در کف پا شود که اغلب حس سوزش در نوک انگشتان دستوپا را به همراه دارد. افرادی که از این سندروم رنج می برند، ممکن است مشکلات مربوط به سایر قسمتهای بدن را نیز داشته باشند.
عوارض احساس سوزش که باید به آن توجه کرد:
افزون بر احساس سوزن سوزن شدن، علایم دیگری که در ادامه به آن پرداخته می شود، نشانه مشکل جدیتری است و باید به پزشک مراجعه کنید.
*قرمزی
*ورم
*افزایش تعریق
*احساس درد
*افزایش احساس گرم شدن
علت احساس سوزش:
سوزش چندین دلیل دارد که برخی از آنها بیاهمیت وبعضی نشانه مشکل جدی است که نیاز به توجه فوری پزشکی دارد.
علل شایع :
*وارد آمدن فشار زیاد به پاها مانند ایستادن طولانی مدت
*چاقی مفرط
*آسیبدیدگی عصب
*اختلال در گردش خون
*مصرف مشروبات الکلی
*کمبود ویتامین های گروه B
*نقرس
* نوعی مرض قارچی انگشتان
*نوروم (نوعی تومور بافت عصب)
* نوروپاتی محیطی ( آسیب عصبی )
*دیابت
*قرار گرفتن در معرض سموم
بسیاری از مردم در پایان یک روز طولانی احساس سوزش پا میکنند. گاهی این امر در خواب اختلال ایجاد میکند که مشکل جدیتری است.بهویژه در افرادی که اضافهوزن دارند و ساعتهای طولانیتری می ایستند.مشکلات گردش خون و اختلالات عصب مانند نوروپاتی میتواند دلیل سوزش پا باشد.
چگونگی تشخیص
پزشک با معاینه بدنی شروع میکند و درباره عوارض ،نوع کفشی که میپوشید و سابقه پزشکی سوال می کند برای مطمئن شدن از عدم آسیبدیدگی عصب یا مشکل دیگر شاید نیاز بهعکسبرداری باشد.برای مطمئن شدن از نداشتن بیماری دیابت،نقرس یا روماتوئید نیاز به آزمایش خون و ادرار پیدا خواهید کرد.برای تشخیص بیشتر شاید شمارا به متخصص غدد،پوست،آلرژی، متخصص روماتیسم و… ارجاع دهد.
چگونه میتوان سوزش پا را تسکین داد؟
*استفاده از کفش مناسب
*استفاده از جوراب کتان برای کاهش تعریق
*استفاده کردن از کفیهای طبی
*شستن کف پا در آب سرد ( نه یخ )
* افزایش مصرف ماده مغذی بهخصوص ویتامین B
* استراحت دادن منظم به پا (هنگام استراحت پا را بالا بگیرید)
گزینههای درمانی برحسب علت که پزشک تجویز خواهد کرد :
*دارو برحسب مشکل (قارچ،عصب،دیابت و …)
*پماد
*کفش طبی
*جراحی برای ترمیم عصب یا مشکل در عصبها،مفصلها یا عضلات.
*مصرف ویتامین
http://www.salamatnews.com/