نشانه های تیروئید در کودکان و نوجوانان

یکی از عارضه هایی که والدین را نگران میکند، تیروئید در کودکشان میباشد. کم کاری تیروئید در کودکان و نوزادان باعث کندی رشد و ناتوانی بارز ذهنی می شود. این علائم در ابتدای تولد خود را نشان نمی دهند. سن و میزان شدتی که این علائم خود را نشان می دهند بستگی به چگونه کار کردن غده تیروئید دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا زیر و بم تشخیص تیروئید در کودکان و نوجوانان را برایتان بازگو کنیم.

علائم تیروئید در نوزادان و کودکان

در ماه های اولیه این علائم شامل کم اشتهایی و گرفتگی راه تنفس و اختلال در افزایش وزرن و قد، یبوست، زردی،گریه با صدای گرفته و بی حالی و کم تحرکی است؛ شکم کودک ممکن است از حالت عادی بزرگتر باشد؛ پوست ممکن است سرد و لکه لکه به نظر برسد؛ و اندام تناسلی، دست ها وپا ها  متورم به نظر می رسد.

علائم بعدی شامل پوست خشک و پوسته پوسته شده، رشد کند در مو ها و ناخن و کندی در دندان در آوردن و رشد دندان ها است. رشد انگشت های کودک ممکن است آهسته تر از کودکان عادی باشد. سر کودک بزرگ و پفدار و زبان او متورم به نظر می رسد.

نوزدان با درمان ترکیبی جایگزین کردن هورمون تیروئید درمان می شوند. یک نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید در ماه های اولیه درمان  به رشد عادی خود باز می گردد. این درمان باید در طول زندگی ادامه داشته باشد. اگر کم کاری تیروئید بعد از سه سالگی اتفاق بیفتد شاهد ناتوانی ذهنی نخواهیم بود. اما عدم درمان کم کاری تیروئید در دوران کودکی معمولا رشد فیزیکی وجنسی کودک را کند می کند.

علائم در کودکان و نوجوانان

نشانه های اولیه شامل رخوت و تورم غده تیروئید یا همان گواتر می شود. نشانه های دیگر مانند تغییر رفتار و درد مداوم در ناحیه شکم نیز ممکن است بروز یابد. این نشانه ها بیشتر در کودکانی که والدین آنها نیز به تیروئید مبتلا بودند بروز می یابد.

معمولا کندی در رشد اتفاق می افتد اما به شدت کندی ناشی از کم کاری تیروئید در دوران نوزادی نیست. همچنین رشد فیزیکی و جنسی نیز به تعویق می افتد. بلوغ به تاخیر افتاده و این کودکان اغلب جوان تر از سن واقعی خویش به نظر می رسند. کودکان ونوجوانان نیز نیاز به درمان طولانی مدت جایگزین ساختن هورمون تیروئید دارند. با درمانی مناسب این کودکان میتوانند به وزن و قد طبیعی برسند.

 

علائم ابتلا به تیروئید در کودکان و نوجوانان

پرکاری تیروئید

 

علل بروز پر کاری تیروئید در نوزادان وکودکان

از رایج ترین دلایل پر کاری تیروئید در کودکان و بزرگسالان می توان به بیماری گواتر اشاره کرد. این بیماری یک بیماری خود ایمنی است که در این شرایط بدن پاد تن هایی تولید می کند که باعث می شود غده تیروئید تحریک شده و بیشتر از حد معمول هورمون ترشح کند.  در نوزادان رایج ترین دلیل پر کاری تیروئید گواتر نوزادی است. این بیماری زمانی اتفاق میافتد که مادر پادتن های تحریک کننده تیروئید را به نوزاد منتقل می کند.

نشانه ها  و علائم پر کاری تیروئید

مشکل در افزایش وزن، ضربان قلب نامنظم و سریع، فشار خون بالا، عصبی بودن و عدم تمرکز، تندخویی، چشم های برآمده، اسهال، ضعف درسی و سختی تنفس در نوزادان