همان قدر که سن ازدواج افزایش پیدا میکند، آمار طلاق نیز بالا میرود. این روزها مشکلات اقتصادی کشور نقش مهمی در بالا رفتن سن ازواج و طلاق های تفاهمی بازی میکند. ازدواج امری حسنه و سنتی نیکوست که حتی در دین ما نیز به آن تأکید شده است؛ متأسفانه این سنت نیکو و حسنه کمکم در اکثر جوامع بشری کمرنگ شده و پیوندهایی را که در آغاز آرزوی ابدی برایش میشد پارهای از اوقات دوام و بقایش از یک سال هم کمتر شده است.
ازدواج، پیوند دو انسان با هم است که در تمام دنیا جریان دارد. از آنجاییکه بشر زندگی اجتماعی را برگزیده است و تنهایی عواقب و مصاعب بسیاری دارد، در دین مبین اسلام نیز همسرگزینی یا تأهل سفارش بسیار شده است تا جایی که به اندازهی یک سنت و روش تکلیف شده است.اینکه زن و مرد با هم قرار میگذارند و طی مراسمی متعهد میشوند در زیر یک سقف و زندگی مشترک روزگار بگذرانند، از صفات حسنه و از عقود نیکوییست که دوام و ثبات خانواده و سپس جامعه را تضمین میکند و بر حسب اطلاعات و دادههای موجود در جوامعی که این سنت نیکو شمرده شده خیر و صلاح و سلامت آن جامعه بیشتر شده و افراد آن را مردمانی تشکیل میدهند که با هم بودن و در کنار هم بودن را بیشتر دوست دارند.
به نظر این سستی و گسستنها در جوامع اروپایی و آمریکایی بیشتر و دوام ازدواجها کمتر شده است؛ اما در کشور ما، این هرجومرج با شدت و وسعت جوامع یاد شده بالا نیست؛ اما متأسفانه ازدواج سفید یا با هم بودن، بدون قید و شرط زندگی کردن اما بدون ظواهر ازدواج، رفتهرفته افزایش پیدا کرده و به نظر میرسد فقر و تنگدستی و از همهی اینها گذشته شرایط سخت ازدواج و هزینههای سرسامآور آن کمکم جوانان را از قیدوبند ازدواج رهانیده و براساس آمارهای غیررسمی بیش از ٢۶درصد جوانان روی به ازدواج سفید آورده و از این راه بر مشکلات روحی ناشی از تجرد غلبه کردهاند، بهطوریکه براساس گزارش ادارهکل ثبت احوال کشور از هر چهار مورد ازدواج رسمی یک مورد آن منجر به طلاق شده و با کمال تأسف ۵/۴٧درصد ازدواجها در پنج سال اول زندگی منتهی به طلاق شده است و این پدیدهای ناپسند و غیرمعمول است که نشان از عدم تعهد زوجین نسبت به هم و نسبت به زندگی است. در همین راستا میزان ازدواجها نیز بسیار کمتر شده، بهنحویکه در چهار ماههی اول سال جاری ٢٣۴هزار و ٩٨٢رویداد ازدواج ثبت شده که نسبت به سال گذشته ٢/٢درصد کاهش نشان میدهد.
در همین راستا سن ازدواج هم بالا رفته بهطوریکه برای مردان ٧/٢٨سال و برای زنان ١/٢۴سال بوده است که در قیاس با سالهای گذشته به طور متوسط چهار سال افزایش داشته است که شاید تحصیلات عالیه و عدم توان مالی به ناچار این معدل را بالا برده باشد. لازم به توضیح است در چهار ماههی اول سال جاری، میزان طلاق ثبت شده رقم ۵۵هزار و ٧١٨ رویداد بود که دقیقا از هر چهار ازدواج یک مورد آن به طلاق انجامیده است.
در میان استانهای کشور برای میزان درجهی طلاق، استانهای البرز، خراسانرضوی و کرمانشاه بیشترین میزان طلاق و استانهای سیستانوبلوچستان، یزد و چهارمحالوبختیاری کمترین میزان طلاق را به خود اختصاص دادهاند و بالاخره یک آمار تکاندهنده نشان میدهد که ١/١٢درصد از طلاقها در همان یک سال اول زندگی رخ داده است. با امید و آرزو برای یک آیندهی بهتر برای فرزندان کشورمان.
منبع: سلامانه