2418600698

صرع در کودکان و در نوجوانان به صورت تشنج ، سرگیجه و سیاهی رفتن چشم بروز میکند این افراد باید سریعا به پزشک مراجعه کنند و تحت دران قرار بگیرند بیدارماندن های طولانی و تغذیه نامناسب برای این افراد بسیار خطرناک است مصرف منظم داروها به آن ها در بهبودی کمک زیادی میکند

پدری هستم که یک فرزند 12 ساله دارم که از سه ماه پیش صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شود دچار پرش‌هایی در دست می‌شود و تاکنون دو بار در خواب هم دچار تشنج‌هایی شدند و من و مادرش از صدای خرخر و صدای تکان‌‌های تخت، متوجه تشنج ایشان شده‌ایم.  

پاسخ ارائه شده توسط: دکتر عسگر قربانی؛ متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب؛ استادیار علوم پزشکی تهران

صرع را به زبان ساده می‌توان به صورت زیر تعریف کرد:

چنانچه جریان الکتریکی فرد به هم بخورد فرد دچار صرع می‌شود. در صرع، مدارهای کل مغز دچار اتصال شده و در نتیجه هوشیاری به هم می‌خورد صرع فقط افتادن فرد و عدم هوشیاری اجباری نیست و به چندین شکل می‌تواند دیده شود به طور مثال صرع می‌تواند به صورت افت تحصیلی در مدرسه باشد، جا انداختن کلمات در جمله به خصوص در هنگام املا نوشتن اتفاق می‌افتد و متأسفانه معلم‌ها فکر می‌کنند که این دانش‌آموز دچار حواس‌پرتی می‌باشد. پدر گرامی یکی از شایع‌ترین انواعی که می‌تواند ارثی هم باشد به نام صرع پرشی جوانان گفته می‌شود که در واقع صبح‌ها و حتی حین صبحانه خوردن اتفاق می‌افتد.

این نوع تشنج با این که خوش‌خیم است نیاز به درمان دارد و بیشتر با درمان طولانی مدت درمان می‌شوند باید ذکر شود که تشنج‌های خوش‌خیم بر روی کارایی فکری و اجتماعی تأثیر ندارد ولی چون به هر حال این بیماری وجود دارد باید درمان شوند.

به طور کلی صرع بیماری است که درمان‌پذیر بوده و بیماری خوش‌خیم می‌باشد و ترس اجتماعی از این بیماری کاملا نابه‌جا و ناآگاهانه می‌باشد و اکثر بیماران دچار صرع از خیلی از افراد جامعه بالاتر می‌باشند و تا آخر عمر ممکن است هیچ مشکلی نداشته باشند و آقایان و خانم‌های جوان مبتلا به بیماری صرع به هیچ‌وجه نگران ازدواج و عواقب بعدی نباشد.

در مجموع چون یک بیماری خوش‌خیم می‌باشد و بهتر است در صورت ثابت شدن این بیماری توسط پزشک متخصص، اقدامات درمانی انجام گیرد و مطمئن باشند که درصد بسیار زیادی از این افراد (بالای 95%) به طور کامل درمان خواهند شد.