بواسیر با چه علائمی در مبتلایان دیده می شود تشخیص این عارضه چگونه امکانپذیر خواهد بود خانم ها با انجام برخی ورزش های ساده در منزل می توانند این عارضه را برطرف کنند یبوست و هموروئیدو بواسیر در خانم ها پس از زایمان به وفور دیده می شود.
تا کنون متخصصان و رسانهها نکات ورزشی و تغذیهای فراوانی برای پیشگیری از یبوست گفتهاند اما این بیماری هنوز یکی از مشکلات اصلی خانمها در دوران بارداری است. حتی یبوست در بعضی خانمهای باردار به قدری پیشرفت میکند که به هموروئید یا بواسیر منجر میشود. در این میان تمرینات ورزشی ساده که وقت کمی میگیرند کمک بسیار زیادی به حل این مشکل میکنند. بنابراین ما از زهره شفیعی،کارشناس مامایی و مربی کلاسهای تمرینات بارداری خواستیم تا تمریناتی را برای پیشگیری از هموروئید و بواسیر به خانمهای باردار آموزش دهد.
شفیعی با بیان اینکه با همه تأکیدی که ما بر حل مشکل یبوست و هموروئید و نکات پیشگیری از آن داریم، باز هم خانمهای باردار به آن دچار میشوند، میگوید: هموروئید یا بواسیر عبارت است از سیاهرگهای گشاد شده یا واریسی در راستروده یا مقعد. علائم بواسیر ممکن است در مجرای مقعدی، بواسیر داخلی و یا در مدخل مقعد (بواسیر خارجی) مشاهده شود. بواسیر ممکن است سالها وجود داشته باشد اما فرد با وقوع خونریزی به وجود آن پی ببرد.
یبوست یکی از مشکلات شایع در بارداری و همچنین از علل ایجاد کننده بواسیر است بنابراین مشکل هموروئید یا بواسیر در خانمهای باردار بسیار زیاد دیده میشود. ما برای پیشگیری از این مشکل حرکات ورزشی زیر را در کلاسهای بارداری با خانمها تمرین میکنیم
حرکت پروانهای
برای انجام این تمرین خانمباردار باید به حالت چهارزانو بنشیند بهصورتی که کف پاها مقابل یکدیگر و زانوها به سمت بیرون قرار بگیرد و پشتش هم باید کاملا صاف باشد. دستها روی پنجه پاها قرار میگیرد و تا حد امکان پاهای خانم باردار ثابت است اما باسن خودش را به پاها نزدیک میکند. وقتی او کاملا در این وضعیت قرار گرفت، حرکت را آرام و با تنفس جاری شروع میکند و زانوهایش را به سمت بالا و پایین حرکت میدهد. حرکات زانو شبیه بالزدنهای ریز پروانه است. مادر باید پاهایش را با سرعت نسبتا ملایم به سمت بالا و پایین ببرد.
مادر باردار بعدا میتواند حرکت را با دم و بازدم عمیق هم انجام دهد به این صورت که وقتی هر دو زانوی خود را بالا میآورد، دم بگیرد و وقتی هر دو زانو را به سمت زمین میبرد و تلاش میکند زانوها را کاملا به سمت زمین بکشد، بازدم انجام دهد. خوب است خانمها هر بار حدود 5 تا 10 بار این حرکت را انجام دهند.
حرکت الاکلنگ
حرکت الاکلنگ به همان شکل حرکت پروانه انجام میشود و تنفس هم همان تنفس جاری است. اما تفاوت حرکت پروانه با الاکلنگ این است که در این تمرینخانم باردار تلاش میکند زانو و پاهایش را به یک طرف منحرف کرده و زانوی راستش را به زمین نزدیک کند. سپس او باید زانوی چپش را به زمین نزدیک کند و درواقع مادر حرکتی شبیه به الاکلنگ را تجربه میکند.
خانمها باید هربار حرکت بالهای ریز پروانه را 5 تا 10 بار و حرکات الاکلنگ را هم 5 تا 10 بار در روز انجام دهند.
شفیعی درباره ویژگی این تمرینات میگوید: این تمرینات فواید زیاد دیگری هم دارد که شامل کاهش درد در ناحیه کشاله ران، تقویت عضلات پشت و پرینه و همچنین مفاصل لگن میشود. در هفتههای پایان بارداری تأکید زیادی بر انجام این تمرینها میکنیم چون به تقویت و انعطافپذیری عضلات لگن کمک میکند. همچنین خانمهایی که قصد زایمان طبیعی دارند این حرکت به آنها کمک بسیار زیادی میکند.
نی نی سایت