برای لاغری و کاهش وزن می توانیم مصرف چربی ها و روغن ها را کاهش دهیم و از چربی های سالم و بی ضرر استفاده کنیم فست فودها سرشار از روغن های ناسالم هستند و می توانند در افزایش وزن ما تاثیرات منفی بگذارند
کاهش وزن و لاغری به یکی از دغدغههای بسیاری از مردم جهان امروز تبدیل شده است. یکی از نکات مهم در رژیمهای لاغری این است که میزان مصرف روغن، چربی و قند کنترل شود. مصرف زیاد مواد غذایی که حاوی روغن، چربی و قند هستند نه تنها باعث چاقی افراد شده بلکه در بروز بسیاری از بیماریها نقش کلیدی را بازی میکنند. در ادامه نظر کارشناس تغذیه را دربارهی راهکارهای کاهش مصرف روغن و چربی میخوانیم.
کاهش مصرف چربی و روغن
سعید دارابی گفت: مصرف زیاد مواد غذایی پرچرب، به خصوص چربیهای حیوانی (گوشت، شیر و لبنیات پرچرب)، خطر بروز سرطان سینه و سرطان پروستات را افزایش میدهد. بنابراین بهتر است مصرف آنها محدود شود. برای پیشگیری از اضافه وزن، چاقی، بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها مصرف انواع روغن و چربی باید کاهش یابد.
این کارشناس تغذیه گفت: توصیه می شود که از شیر و ماست پاستوریزه و کم چرب (کمتر از ۱٫۵ درصد چربی) و پنیر کم چرب به جای پنیرهای خامهای استفاده شود.
دارابی ادامه داد: مصرف غداهای آماده و فستفود از جمله سوسیس، کالباس و پیتزا که چربی زیادی دارند باید کمتر شده و هنگام طبخ غذا، روغن را به طور مستقیم از داخل بطری به درون ظرف غذا ریخته نشود بلکه با قاشق اندازهگیری شود.
وی تصریح کرد: به جای غذاهای سرخ شده که مقدار زیادی روغن دارند از غذاهای آبپز، بخارپز و کبابی استفاده شود. در صورت تمایل به سرخ کردن غذا به مدت کم و حداقل روغن مخصوص سرخکردنی فقط تفت داده شود.
این کارشناس تغذیه گفت: درتهیه انواع کیک و شیرینی علاوه بر قند زیاد مقدار زیاد روغن به کار میرود پس بهتر است مصرف آنها محدود شود و از شیرینیهای ساده و بدون کرم یا خامه که چربـی کمتری دارد به مقدار کم استفاده شود.
دارابی با اشاره به اینکه مصرف روغن جامد و نیمه جامد باید حذف شود گفت: به جای آن انواع روغن مایع با اسید چرب ترانس کمتر از ۲درصد مصرف شود.
فارس