عصر تکنولوژی و سرعت در پیشرفت علم میباشد، خوشبختانه این روزها در زمینه تشخیص بیماری و پیشگیری از درمان محققان قدم های بزرگی برداشته اند و یکی از دستاوردهای آن ها طراحی آزامیشاتی برای تشخیص بیماری در بالاترین سرعت ممکن میباشد. محققان آزمایشی ابداع کرده اند که نشانگرهای زیستی بیماری را در حدود 10 دقیقه تشخیص می دهد؛ این محققان در نظر دارند تا با تعبیه این آزمایش در یک دستگاه قابل حمل، استفاده از آن را راحت تر کنند.
در حال حاضر برای تشخیص پروتیین هایی در خون و سایر مایعات بدن که وجود عفونت در بدن را نشان می دهند، آزمایش هایی وجود دارد اما دستیابی به نتایج این آزمایشات چند ساعت طول می کشد و اغلب استفاده از آنها راحت نیست.
اما آزمایش ابداعی محققان دانشگاه لس آنجلس کالیفرنیا (UCLA) به آنزیم های اضاقی، آنزیم شستشو، دمای مورد نیاز و یا اقدامات پیچیده دیگری که این رویه را کند می سازد، نیاز ندارد.
دکتر ‘آیدوگان اوزکان’ استاد مهندسی برق و مهندسی زیستی در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: از آنجا که این روش در قیاس با سایر آزمایش ها به اقدامات کمتری نیاز دارد، می تواند تاثیر قابل توجهی بر تشخیص ها و گزارش های مربوط به سلامت عمومی داشته باشد.
محققان در این مطالعه که در نشریه ACS Nano منتشر شد، چگونگی دستیابی به روشی را برای تقسیم دی.ان.ای به دو بخش که در حضور یک پروتیین هدف بهم می چسبند، نشان می دهند.
آنها برای آزمایش این روش، از ‘استرپتاویدین’، پروتئینی که به طور گسترده برای آزمایش روش های تشخیصی استفاده می شود و ‘نوکلئوپروتئین آنفولانزا’، یک پروتئین مرتبط با ویروس آنفلوانزا، استفاده کردند.
دکتر اومال گارنر استادیار پاتولوژی و پزشکی دانشگاه UCLA گفت: اگر چه از این رویکرد ابتدا برای تشخیص پروتیین مرتبط با آنفلوانزا استفاده شد اما می توان کاربرد آن را برای تشخیص طیفی از نشانگرهای زیستی پروتیین مرتبط با بیماری های عفونی و سرطان تعمیم داد.
منبع: ایرنا