می توانید از لحاظ روحی با همدردی به بیماران مبتلا به سرطان کمک کنید متاسفانه در جامعه ما مردم از فرد مبتلا به سرطان دوری می کنند و از معارشرت با آن ها خودداری کرده و این افراد ر اسرطانی خطاب می کنند ایراد ها و مشکلات رفتاری جامعه ما در مواجهه با افراد سرطانی چگونه قابل برطرف شدن خواهد بود.
متخصص علوم شناختی درباره ارتباط این علم با بیماری سرطان و مقابله با آسیبهای ناشی از آن توضیح داد: متاسفانه واژه سرطان عمدتاً با وحشت و هراس همراه است. نگرانی که وجودمان را فرا میگیرد و ما این بیماری را مرگ محتومی می دانیم که راه گریزی از آن نیست.
دکتر علیرضا منجمی در نشست تخصصی سرطان در جشنواره فیلم سلامت، اظهار داشت: انگاره سرطان القا میکند که هم درمان و هم عدم درمان این بیماری آزاردهنده و نگران کننده است و پرداختن به این انگاره و تغییر آن ربطی است که بین علوم شناختی و بیماری سرطان میتوان پیدا کرد.
دکتر علی مطلق رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت نیز درباره انگاره و تصور عمومی نسبت به واژه سرطان در جامعه توضیح داد: نسبت بین اخلاق و سرطان یکی از جدیتری بخشهای اخلاق پزشکی است. ما معمولاً ترجیح میدهیم بیماری را مساوی افراد ندانیم و به جای این که بگوییم او سرطانی است می گوییم مبتلا به سرطان است. زیرا وقتی لفظ سرطانی به وی اطلاق میشود، یعنی تمامی وجوه زندگیاش را معطوف به این بیماری دانستهایم. در حالی که این بیماری تنها بخشی از وجود اوست. ضمن این که دامن زدن به سرطان هراسی با کمک گرفتن از سایر واژهها مثل سونامی و زلزله مورد مناقشه هست. زیرا این نگرانی مردم را از آزمایش دادن و تشخیص احتمالی این بیماری منع میکند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین ترحم به این بیماران از سوی مردم با احترام گذاشتن تفاوت دارد. از طرفی بدترین راه برای مبارزه با سرطان، انکار این بیماری است و بهترین نتیجه از این بیماری نوع نگاهی جدیدی است که برای فرد مبتلا به دنبال دارد. سرطان عشق را بیشتر میکند. کبر و نخوت بعد از سرطان از بین میرود. ارزش زمان برای بیمار مبتلا به سرطان بیشتر است. علت یابی و سرزنشهای بدون توجیه مردم نیز درباره بیماری سرطان بدترین نوع برخورد با آنهاست.
این متخصص در پایان برای کاهش نگرانیهای افراد مبتلا به سرطان توصیه کرد تا احوالات خود را بنویسند تا از نگرانیهایشان رها شوند.
سلامانه