این روزها همه ی ما مشغله های فروانی داریم که ما بین آن ها اصلا وقت نمکنیم به سلامت غذایی که میخوریم توجه کنیم، این عدم توجه به رژیم غذایی سالم، ممکن است منجر به سرطان در دستگاه گوارش شود، یکی از سرطان هایی که رابطه مستقیم با سبک زندگی دارد، سرطان لوزالمعده میباشد. استرس و مصرف بیش از حد فست فود میتواند باعث برزو سرطان پانکراس شود؛ ولی مطالعات جدید نشان می دهد، مواد غذایی حاوی منیزیم احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده (پانکراس) را کاهش می دهد. در ادامه مواد غذایی حاوی منیزیم را به شما معرفی خواهیم کرد.
پانکراس غده ای است در بخش فوقانی شکم که هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون می شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می شوند.
غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیم های ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم می شوند. آنزیم های پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی کنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانکراس است. یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن می شود.
مطالعات محققان دانشگاه ایندیانا آمریکا نشان می دهد که مواد غذایی حاوی مقادیر بالای منیزیم، سپر مناسبی برای پانکراس در مقابل سرطان است. در صدر این مواد غذایی شکلات تیره قرار دارد. اسفناج، کلم پخته، برنج قهوه ای، موز، آووکادو، هندوانه، آجیل، تخم کدو، کنجد، تخم آفتابگردان، بادام، حبوبات و ماهی نیز حاوی مقادیر بالای منیزیم هستند.
سرطان پانکراس چهارمین سرطان کشنده در آمریکا است. تومورهای پانکراس در مقابل انواع دارو بسیار مقاوم هستند و درمان آن بسیار دشوار است. بسیاری از چهره های شناخته شده از جمله استیو جابز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
بر اساس موسسه ملی سرطان آمریکا، در سال 2015 میلادی حدود 50 هزار نفر به این بیماری مبتلا شده اند که پیش بینی می شود متاسفانه کمتر از پنج درصد این افراد بیش از پنج سال عمر کنند.
سرطان پانکراس در مردان شیوع بیشتری دارد. سیگار، اضافه وزن، دیابت، و سن از مهمترین عوامل بروز این بیماری هستند.
علاوه بر مواد غذایی ذکر شده، سیر، انگور قرمز، سیب زمینی، زغال اخته، گیلاس و کلم بروکلی نیز در سلامت پانکراس نقش دارند:
– سیر
سیر حاوی سولفور، فلاونوییدها و سلنیوم است که تاثیر مثبتی روی بافت پانکراس دارند. مطالعات موسسه ملی سرطان آمریکا نشان می دهد که استفاده منظم از سیر، خطر بروز سرطان پانکراس را 54 درصد کاهش می دهد.
– انگور قرمز
گاهی اوقات پانکراس دچار التهاب می شود که به آن پانکراتیت می گویند. آنتی اکسیدان موجود در انگور قرمز از بروز التهاب بافت لوزالمعده جلوگیری می کند.
– سیب زمینی
سیب زمینی حاوی ویتامین های C، B و A است و سبب سلامت پانکراس می شود.
– زغال اخته و گیلاس
این دو میوه از تخریب سلول های پانکراس جلوگیری می کنند و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.
– کلم بروکلی
خطر ابتلا به پانکراتیت را کاهش می دهد.
منبع: الو دکتر